1

Temat: WDR 4300+e3276

Witam
Od jakiegoś czasu staram się ożenić modem Huawei e3276 (t-mobile) z routerem WDR4300.
Zmieniłem firmware w routerze na LuCi - modem został wykryty, jednak łączy się tylko w technologii 3G. Zmiana bezpośrednio poprzez kompa w mobile partner i ustawienie na sztywno TYLKO LTE nic nie daje. Wkładam modem do routera i połączenie jest tylko 3G. Po ponownym przełożeniu modemu do komputera - opcja jest zmieniona na TYLKO 3G. Wygląda to tak, jakby router wymuszał zmianę technologii. Z siłą sygnału problemu nie mam. Obecnie konfiguracja wygląda tak, że modem jest wpięty do routera Dovado Tiny i dalej kablem do WDR. Jednak docelowo chciałbym uniknąć dublowania urządzeń. Tiny sobie kiepsko radzi z WIFI.

Czy da się w taiej sytuacji wymusić w LuCI odpowiednie połaczenie?

Kolejna próba z Gargoyle w wersji 1.6.2.1 - w tej konfiguracji nie udało mi się w ogóle połączyć z siecią sad
Jakieś rady?

2 (edytowany przez Cezary 2015-03-03 16:43:14)

Odp: WDR 4300+e3276

Co ustawiłeś jako service w połączeniu?

EDIT: co w ogóle ustawiłeś jako połączenie wan.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

W tej chwili wróciłem do stockowego firmware'u. Natomiast zaczynając znów od początku - co zainstalować LuCi cy Gargoyla?

4

To co lubisz.

5

No dobra, zmieniłem soft na Gargoyla 1.6.2.1. Obecnie udało się połączyć w trybie NDIS (modem 3G/LTE (NDIS)), jednak pingi są dość wysokie. Jak przestawiam tryb połączenia na MODEM CDMA/3G/LTE to nadal niestety się nie łączy z siecią. Co robię źle?

6

E3276 nie działa w zwykłym trybie ras, tylko ndis. Przynajmniej nie działał za moich czasów, teraz nie wiem, może ktoś zrobił jakąś aktualizację softu.

7

Przerób go na HI LINK i zapomnisz o modemie

8

Tak właśnie dziś zrobiłem. Teraz działa bardzo dobrze.