1

Temat: Uszkodzony Asus WL-500gP

Cześć,

Mam problem z routerem ASUS WL-500g Premium. Działał sobie przez kilka lat bez zarzutu na OpenWRT 10.03 (kernel 2.4), nagle zaczął się wieszać i w końcu przestał reagować na cokolwiek i nie wstaje. Nie daje się wejść w failsafe. Po podłączeniu zasilania świecą się diody WAN, LAN 1,2,3,4 i AIR (nawet jak nic nie jest podłączone pod LAN, jak podłączam kompa to w ogóle nie widzi połączenia, Wi-Fi też nie działa.

Pierwsze co pomyślałem, że zasilacz wysiadł, ale obskoczyłem wszystkie sklepy elektroniczne w okolicy i nigdzie nie mają podobnego zasilacza (output: 5V, 2.5A), są tylko o mniejszym amperażu. Router już dawno po gwarancji. Jest jakaś możliwość sprawdzenia (np przez PoE?) bootloga, albo czegokolwiek co da mi jakieś info co wysiadło?

Pozdrawiam

2

Odp: Uszkodzony Asus WL-500gP

Podłączyć inny zasilacz. Może być mniej tych amperów, po prostu uważaj na to co do usb jest podłączane.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

A ile może być najmniej tych amperów, tak żeby działał stabilnie 24/7? Do USB nic nie będzie podłączane. Jeden komp po Ethernecie i kilka po Wi-Fi.

4

Nie pamiętam ile asus pobierał. Pewnie 1A - 1,5A powinien wystarczyć.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez KeFaS 2015-02-06 00:38:53)

Faktycznie router zaczął działać normalnie na 5V/2A od starego D-Linka, ciekawe ile czasu wytrzyma i jak stabilny będzie.