Temat: Jak wrzucić coś do /tmp
Tak jak w temacie, jestem podłączony do routera, nie mam dostępu do internetu, potrzebuję wrzucić jeden pakiet do /tmp i go zainstalować. Jak go wrzucić z pc?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jak wrzucić coś do /tmp
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak jak w temacie, jestem podłączony do routera, nie mam dostępu do internetu, potrzebuję wrzucić jeden pakiet do /tmp i go zainstalować. Jak go wrzucić z pc?
faq nie czytałeś. Przez winscp.
To czytałem, ale tak nie ma nic o wrzucaniu do /tmp.
- kopiowanie plików do i na ruter (przez ssh)
Linux: scp
Windows: winscp
Jak myślisz, czym się różni kopiowanie plików na router od "wrzucania do /tmp"?
Teraz wiem, że niczym. Wrzuciłem co chciałem. Dzięki za nazwę programu.
Mam teraz inny problem, ale powiązany z tym tutaj. Chciałem zaktualizować soft przez sysupgrade, ale otrzymuję takie coś:
root@OpenWrt:/tmp# sysupgrade -n /tmp/code.bin
Sysupgrade is not yet supported on generic.
Image check 'platform_check_image' failed.
Nie wiem z czym to jest powiązane.
Jaki masz sprzęt? Zawsze możesz przez mtd to zrobić, opisane to jest np. dla tplinka 1043.
Mowa o MR3420, zainstalowane jest tam backfire, pierwsza kompilacja z tej trony. Chciałem teraz to zaktualizować, dodać extroot'a i na extroocie zainstalować gargoyle.
mtd -e firmware -r write code.bin firmwaredziała. Sysupgrade nie, bo zapomniałem części kodu przenieść.
Powiedz mi proszę jeszcze czy na tej najnowszej kompilacji nie będę miał problemów z obsługa pendrive z ext2? Mam pendrive, którego rzadko używam, szybko by od SWAP'a padł? Jaki ext będzie najodpowiedniejszy?
ext2. Od swapu może paść, ale trudno powiedzieć kiedy. Kilka tygodni, miesięcy.
Ok, to ze swapem dam sobie spokój i zostawię ext2, tak jak miałem do tej pory. Teraz pokombinuję z różnymi kompilacjami, może nie padnie szybko ten router, kabel w drodze ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jak wrzucić coś do /tmp
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc