1

Temat: Czy router tplink wdr4300 potrzebuje exroota?

Chodzi mi o to czy instalacja gargoyle będzie jako instalacja samego systemu po której będę mógł używać portów USB jako serwera ftp albo DLNA?! czy po instalacji systemu będę musiał jeszcze robić exroota i całą tą skomplikowaną konfigurację?

2

Odp: Czy router tplink wdr4300 potrzebuje exroota?

ftp tak, dlna nie ma w standardzie. I możesz potrzebować extroota żeby tam to zmieścić. Skompilowane? To się robi kilkoma kliknięciami w gui.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Proszę jeszcze o odpowiedź czy extroota zrobię też pod gui?

4

To się robi kilkoma kliknięciami w gui.

Tak.

5

Zainstalowałem Gargoyle, podzieliłem pendrive na dwie partycje w tym ta pierwsza jest w formacie ext2, skonfigurowałem serwer ftp -i to działa.  Wszystkie możliwe zakładki przejrzałem, i niestety nie wiem jak zrobić extroota pod gui. Pisałeś w poprzednim poście że można. Proszę o podpowiedź.

6

Z tego co pamiętam, to Gargulec wymagał odmontowany dysk, aby się pojawiła opcja exroot i wtedy sobie samodzielnie formatował i partycjonował aby uzyskać swap oraz miejsce na system.

Linksys WTR 1900ACS, Linksys EA8300 x2

7

Dokładnie tak - trzeba odmontować dyski, wtedy pojawi się format dysku z możliwością zrobienia extroota.

8

Witam!
Podepnę się pod temat i zapytam czy robił ktoś exroot na karcie włożonej do modemu huaweii E3372 HiLink?