Temat: WDR4300 proszę o pomoc

Panowie zrobiłem sobie z tego ruterka cegłe:(

Mianowicie:

po zakupie routera zrobilem upgrade do TL-WDR4300_V1_141113

potem instalacja open WRT. Chciałem wrócic do oryginalnego i coś poszło nie tak sad nie da sie na niego zalogowac nie widzi go przegladarka..

Moze mi ktos przeslac dokladna instrukcje jak wejsc w TFT mode bo jakoś nie moge

2

Odp: WDR4300 proszę o pomoc

Wciśnij reset, podłącz zasilanie. I masz ten tryb jeżeli miałeś faktycznie uboota nowego.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

odlaczyc zasilanie? trzymac reset? wlaczyc zasilanie. Kolega pomoze krok po kroku bede wdzieczny smile moge nawet zadzwonic smile

4

1. Wyłącz router z prądu
2. Wciśnij przycisk reset i go trzymaj
3. włacz zasilanie routera

No prościej już się nie da.

5

He he. No właśnie tak cholera robiłem smile mam jeszcze pytanko. router nie reaguje na 192.168.1.1 ani 0.1 ale wifi na nim działa tyle, że z hasłem które jest niewiadomej treści. Orientujesz sie co może być nie halo. Gdyby był brick to wifi by rozsyłał?

6

Nie, nie rozsyłał by. Jeżeli jeszcze działa, to naciśnij reset przy włączonym i sam się zresetuje do ustawień domyślnych. O ile jeszcze działa.

7

Ano właśnie to też robiłem a WIFI nadal zahasłowane

8 (edytowany przez Melman1980 2014-12-29 11:08:30)

router sie uruchamia,  ikonka zasilania jest ikonki wifi się swieca, reaguje na reset. Niestety nie łączy się z kompem a wifi zahasłowane. Panie Cezary wymyśl coś smile

9

Wgraj przez tftp nowy soft, lub go rozbierz i przez bootloader jak masz sprzęt i umiejętności, wszystko jedno.

10

Melman1980 napisał/a:

[...]Niestety nie łączy się z kompem a wifi zahasłowane.[...]

A próbowałeś hasła z naklejki na routerze...?

11

Standardowy adres po resecie powinien być 192.168.0.1
Standardowe hasło do wifi jest identyczne z pinem wydrukowanym na naklejce na spodzie smile

OpenWrt: WAX206/NWA50AX/EA6350v3 || W szufladzie: WNDR4300/TL-WDR4300/SR3200

12

Sigma napisał/a:

Standardowy adres po resecie powinien być 192.168.0.1[...]

U TP-Linka się to zmieniło, teraz chyba jest .254.

13

Ale ja nie mówiłem o haśle do routera tylko do sieci WIFI. Okazuje się, że ten najnowszy soft od razu ustawia WPA2 i haslo w postaci kilku cyfr dlatego nie mogłem sie zalogowac a druga sprawa, że 192.168.0.1 to był adres vectry ARRISA i caly czas wchodzilo mi na router modemu zamiast WDR4300. Aktualnie nie jestem w domu a router wzialem do pracy i udalo mi sie polaczyc smile Wczoraj prosilem o bridge w VECTRZE bo te modemy maja router a nie chcialem podwojnego NATU więc cos sie pokielbasilo smile po powrocie postaram sie utwierdzic w przekoaniu ze wsio dziala smile

14

W każdym bardzo dziekuje za zaangazowanie. Falszywy alarm z Tym ucegleniem Panie Cezary smile

15

Melman1980 napisał/a:

Ale ja nie mówiłem o haśle do routera tylko do sieci WIFI. Okazuje się, że ten najnowszy soft od razu ustawia WPA2 i haslo w postaci kilku cyfr dlatego nie mogłem sie zalogowac

No właśnie...

Sigma napisał/a:

Standardowe hasło do wifi jest identyczne z pinem wydrukowanym na naklejce na spodzie smile

OpenWrt: WAX206/NWA50AX/EA6350v3 || W szufladzie: WNDR4300/TL-WDR4300/SR3200

16

Tak Sigma rzeczywiscie to jest ten sam numer. Router oczywiscie dziala smile Powodem ze nie moglem sie zalogowac do routera był bridge z modemem vectry który standardowo ma adres 192.168.0.1 i jego GUI prawdopodobnie miało priorytet najwyzszy i przez WAN nie moglem sie za pomoca PC zalogowac do WDR4300. Problem rozwiazalem gdy zalogowalem sie np przez wifi do routera za pomoca tego pinu. Oczywsicie nei wpadlem na pomysl wczesniej zeby podlaczyc sie kablem pod WAN albo LAN smile
Spanikowałem ze router walnal bricka:) Dzieki za pomoc (bardzo szybka pomoc). Pozdrawiam