Temat: Nowy router, Tp-Link Archer C7 i gargoyle

Witam,
aktualnie mam tplinka wr1043nd v1 z gargoyle i przyszła pora na zmianę, mam zamiar kupić Tp-Link Archer C7 i tu mam dylemat, czy jest sens instalować gargoyle na nowym routerze? (o ile trafię na dobrą rewizję)
na 1043nd instalowanie OpenWRT miało sens, ponieważ odblokowywałem milion innych opcji, które faktycznie używałem i brakowało mi ich w zwykłym oprogramowaniu, ale Archer C7 to już jest wielka kobyła, która ma domyślnie w sobie wszystkie bajery, które musiałem na 1043nd zainstalować z gargoyle.

Uproszczając to wszystko w jedno pytanie:
Co mi da zmiana firmware w Tp-Link Archer C7 na gargoyle skoro w domyślnym systemie opcje typu serwer wydruku, samba, bindowanie MAC do IP i ddns są dostępne?

2

Odp: Nowy router, Tp-Link Archer C7 i gargoyle

Uproszę Twój dylemat: nie ma jeszcze gargoyle na ten router. Zwykłe openwrt jest.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

heh, no to rozwiązałeś mój dylemat w sekundę wink
Zostanę na zwykłym oprogramowaniu, chyba, że czegoś mi będzie brakowało w co wątpię.

pozdrawiam i dziękuję wink

4

SanFable napisał/a:

Witam,
Uproszczając to wszystko w jedno pytanie:
Co mi da zmiana firmware w Tp-Link Archer C7 na gargoyle skoro w domyślnym systemie opcje typu serwer wydruku, samba, bindowanie MAC do IP i ddns są dostępne?

Kłopoty. Mam ten router wgrałem do niego DDWRT bo gargoyle nie ma i chyba nie będzie. Niby chodzi ale jest masa błędów np serwer multimediów w pewnych warunkach gryzie się z FTP i sambą. A że mi na miniDLNA nie bardzo zależy więc wyłączyłem. Zasięg 2 i 5GHz OK.

5

Będzie, ten router jest w normalnie przez nowe openwrt wspierane.

6

to dlaczego nie ma go w najnowszym buildzie na gargoyle-router.com? Mam tu na myśli apha BB.

7

MarcinJS napisał/a:

to dlaczego nie ma go w najnowszym buildzie na gargoyle-router.com? Mam tu na myśli apha BB.

A widzisz żeby to oficjalnie było dostępne? Ktoś zbudował, udostępnił takie a nie inne obrazy i tyle. Wiele tam modeli brakuje.