Temat: Donlge TV albo BOX

Witam, chciałem podpiąć coś do telewizora co umożliwi mi odtwarzanie filmów za pomocą DLNA. Najlepiej z dobrym wifi i żeby wspierało standard N do 150 Mbps. Ktoś coś może polecić? Jest tego trochę i nie wiem na co się zdecydować.
Czytałem, że nie wszystkie współpracują z antenami MIMO w routerze a ja mam wdr3600.

Dzięki za pomoc!

2

Odp: Donlge TV albo BOX

Czemu taki, a nie gotowy odtwarzacz z usb lub dyskiem? Jak będzie dlna to zaraz okaże się problem z jakością materiały, nieodtwarzaniem niektórych formatów, napisami, kodowaniem, przewijaniem itd.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Chciałem, to zrobić wygodnie wszystko z laptopa. Klikam pobierz, ściaga się, i wio, leci na telewizorze. Jakoś nie specjalnie mam ochote odłączać podłączać, znowu odłączać i ponownie podłączać za każdym razem gdy będe chciał coś obejrzeć. Dlatego Wifi jest tak istotne. Chyba, że są jakies odtwarzace z WIFI na które jest możliwość przekopiowania plików.

4

A może zwykły dongiel ezshare? Czyli drugi lub mirror ekranu laptopa na tv po wifi?

5

Mój tv nie ma Wifi, więc musze mu kupić jakąś puche która to połączenie mu zapewni. Zaś samo urządzenie do telewizora po HDMI.
Może faktycznie jakiś multimedialny odtwarzacz sieciowy. Musze poszperać co one tam mają w środku.

6

Dongle ezshare to właśnie wifi na hdmi...

7

Tak ale małe, musiałbym coś mieć z antenką, albo coś co mógłbym postawić obok TV najlepiej.

8

Ehh, to coś ma antenkę. Zobacz w końcu w internecie co to jest i jak to wygląda w praktyce.

9

Coś znalazłem ale nie wiem czy to to. Małe adaptery karta SD + wifi. Mam do TV podłączony tuner DVB-T Ariva T-65. On ma złącze USB, więc może tam udałoby się podpiąć ezshare dongle, albo jakiś inny wynalazek typu dysk + wifi. Czy router widziałby taki dysk przez wifi? I czy tuner nie miałby z tym problemów?

10

A może Raspberry Pi?

11

Raspberry trochę za słabe do full HD, raczej co najmniej Banana PI/Cubieboard/Cubietrack, dodatkowo masz SATA dla dysku i port 1Gb/s.

Archer C7 v.2 + LEDE by Cezary http://beta.speedtest.net/pl/result/6621599402