Odp: źle wgrane firmware
Swoją drogą to ja bym taki konwerter polecał. Troszkę droższy, ale bardziej uniwersalny. Poza tym jest zrobiony na układzie FT232RL http://allegro.pl/konwerter-usb-uart-rs … 09138.html
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → źle wgrane firmware
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Swoją drogą to ja bym taki konwerter polecał. Troszkę droższy, ale bardziej uniwersalny. Poza tym jest zrobiony na układzie FT232RL http://allegro.pl/konwerter-usb-uart-rs … 09138.html
Przepłacania za taką pierdołę jest bez sensu... za tyle to można mieć 10 sztuk konwerterów na CP21xx. Działa tak samo dobrze i wygląda identycznie.
Jeżeli to zwarciu tx z rx masz akie coś to masz problem z kablem/konwerterem. Do routera jeszcze daleko. Sam kabel zwarty złączami ma dawać normalną odpowiedź na to co wpiszesz.
to wyskakuje jak odpale router i nic nie wpisuje
poszukam kabla ze starej nokii dziś może na nim się uda
Zewrzyj tx z rx w konwerterze np za pomocą jumpera i zobacz czy w konsola wypluwa ci to co piszesz.
Jeśli tak to i po podłączeniu do routera masz krzaki to albo słaba masa albo zła prędkość. Próbuj różnych 115200 38400
W skrajnym przypadku może być uwalony tx w routerze
[...] Próbuj różnych 115200 38400
Nie trzeba próbować... wszystkie TP-Linki mają 115200.
Raczej źle podłączony lub problem z masą.
Osobiście miałem przypadek że na 115200 były krzaki a na 38400 dobrze ( TPLINK )
Z uwalonym tx w routerze także się zetknąłem
Osobiście miałem przypadek że na 115200 były krzaki a na 38400 dobrze ( TPLINK )
Na jakim modelu?
Oj nie pamiętam
Na pewno TPLINK
Oj nie pamiętam
Na pewno TPLINK
Dupa. Jak chcesz coś stwierdzić, to się wcześniej upewnij, że pamiętasz.
Praktycznie wszystkie TP-Linki mają 115200, a już na pewno ten, opisywany tutaj w temacie.
chłopaki kable z DKU 5 takie są?
red = RX
blue = TX
black = GND
bo w sieci raz jest napisane ze GND to czerwony a raz ze czarny
Różne. Co chińczyk to inne kolory kabla.
Zewrzyj tx z rx w konwerterze np za pomocą jumpera i zobacz czy w konsola wypluwa ci to co piszesz.
Jeśli tak to i po podłączeniu do routera masz krzaki to albo słaba masa albo zła prędkość. Próbuj różnych 115200 38400
zwarłem tx z rx i konsola wypluwa moje wpisy
No to adapter masz sprawny... sprawdź połączenie GND i zworę na linii TX. Założę się, że źle to polutowałeś.
to pewnie ta zwora TP18 iTP28 bo nie mogę się tam chyba wlutować w to tp18 od dołu
To przytrzymaj jakąś igłą... tylko zwarcia gdzieś nie zrób.
To był AP TP-LINK WA-500G.
Dlatego mówiłem żeby sprawdził inną prędkość to nie boli
Jak sprawdzam miernikiem to pomiedzy masa, rx i tx powinno byc napiecie jak router jest wlaczony ?
od gory raczej marne szanse wejscia w to tp18 nie ?
To był AP TP-LINK WA-500G.
Dlatego mówiłem żeby sprawdził inną prędkość to nie boli
Ile razy mam Ci jeszcze napisać, że ten router ma na 100% prędkość 115200?
Po jaką cholerę wprowadzasz zamieszanie i każesz sprawdzać inne prędkości jak wszyscy wiemy, że tam jest 115200...
Jak sprawdzam miernikiem to pomiedzy masa, rx i tx powinno byc napiecie jak router jest wlaczony ?
Miernik jest za wolny żeby zmierzyć napięcie na TX - przecież router cały czas coś nadaje.
od gory raczej marne szanse wejscia w to tp18 nie ?
Ja się kiedyś delikatnie wwiercałem w uszkodzoną przelotkę w MR3220v2, właśnie od TX ![]()
W każdym razie, jak uszkodzisz ten punkt, to bez demontażu kości FLASH już nic z tym routerem nie zrobisz...
dobra to i tak nie duzo mam do stracenia bo to cegla na te chwile zaraz zaczynam znow z tym walczyc
btw da sie sprawdzic jakos czy czasami tx nie jest walniety ?
bo to tp18 mam coś ala takie (zdjęcie z neta)
Wiesz co - nie pokazuj zdjęć "z neta" bo jeszcze się okaże że masz całkiem inną płytkę. Weź telefon i zrób zdjęcie swojej płytki żebyśmy widzieli jak jest u ciebie i jak to podłączyłeś.
No i w końcu jakiego konwertera uzywasz i czy jest przestawiony na 3,3V ?
Jeśli ten DKU5 to chyba on potrzebuje dodatkowo jeszcze zasilania 3,3V z routera inaczej nie ruszy .
bo to tp18 mam coś ala takie (zdjęcie z neta)
Jeżeli Twój wygląda tak samo, to... koniec zabawy, teraz programator. Lub dolutowanie się do przelotki obok urwanego pada.
nie no mam tę samą płytkę, czyli raczej już koniec zabawy to kupie używkę tego samego za parę złotych trudno
pepe2k a mógłbyś jeszcze powiedzieć gdzie bym się miał dolutować ? ew zaznaczyć na tej fotce z ostatniego postu, bo praktycznie to jest to samo
sorry za odkop ale ten router mi żyć nie daje ![]()
polutowałem to od nowa i w putty nareszcie coś się pokazuje ![]()
Takie coś mi wypluwa:
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... ERROR: LzmaDecode.c, 543
Decoding error = 1
LZMA ERROR 1 - must RESET
U-Boot 1.1.4 (Mar 22 2013 - 16:16:35)
AP121 (ar9330) U-boot
DRAM: 32 MB
led turning on for 1s...
id read 0x100000ff
flash size 4194304, sector count = 64
Flash: 4 MB
Using default environment
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7240_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0x5 cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
ag7240_phy_setup
eth0 up
: cfg1 0xf cfg2 0x7214
eth1: 00:03:7f:09:0b:ad
athrs26_reg_init_lan
ATHRS26: resetting s26
ATHRS26: s26 reset done
ag7240_phy_setup
eth1 up
eth0, eth1
Autobooting in 1 secondsi próbuje wpisać tpl w tym momencie ale nie widać mojego wpisu ma ktoś pomysł co jest nie tak ?
Ale źle podlutowałeś albo za wolno to robisz. Jak się pojawi "Autobooting in 1 seconds" masz 1s na wpisane tego.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → źle wgrane firmware
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc