Może będziecie w stanie rozwiązać mój problem związany z Odroidem-C2.
Wczoraj dostałem przesyłkę od HardKernela z Odroidem-C2, kartą microSD i obudową. Niestety komputerek mi nie startuje. Po podłączeniu zasilania do portu microUSB zapala się czerwona dioda (czyli prąd jest) a następnie czasami zapala się niebieska, czasami nic się nie dzieje. Na karcie microSD zainstalowany był Ubuntu niestety ani razu nie udało mi się wystartować odroida z tego obrazu - czarny ekran. Po wrzuceniu najnowszego Androida udaje mi się wyświetlić logo HardKernela a później wyświetla się taki obraz:
https://onedrive.live.com/redir?resid=5 ... hoto%2cjpg (próbowałem również starsze wersje androida bez rezultatu). Mam jeszcze jedną kartę microSD ale niestety ODROID w ogóle z niej nie startuje. ODROIDa podłączałem do TV z użyciem dwóch różnych kabli HDMI, do dwóch różnych portów w telewizorze.
Czy myślicie, że ODROID jest popsuty? Czy to może ja coś robię nie tak? Fajnie by było wpaść do kogoś z działającym ODROIDEM-C2 i sprawdzić czy mój egzemplarz jest popsuty czy nie; mieszka ktoś z Was w Warszawie?
EDIT:
Nie wiem czy to ma znaczenie: do ODROIDa podłączony jest kabel sieciowy, mysz na USB oraz ładowarka na microUSB. Na tabliczce znamionowej ładowarki jest informacją, ze jest ona w stanie podać prąd 5V, 1,3A ale jak podłączam power bank, który jest w stanie podać prąd 5V, 2A również nie ma pozytywnego efektu.