Mam pytanie odnośnie transferu po FTP na TL-WDR3600, nie mogę wyciągnąć u siebie więcej niż ~7,8MB/s odczyt, 2,8MB/s zapis. Router nie jest w tym czasie obciążony innymi zadaniami. Dysk zewnętrzny w kieszonce USB. Partycja ext4.
hdparm -t -T /dev/sda1
/dev/sda1:
Timing cached reads: 176 MB in 2.02 seconds = 87.26 MB/sec
Timing buffered disk reads: 80 MB in 3.04 seconds = 26.33 MB/sec
Success
mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,noatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noatime,mode=600)
/dev/mtdblock3 on /overlay type jffs2 (rw,noatime)
overlayfs:/overlay on / type overlayfs (rw,noatime,lowerdir=/,upperdir=/overlay)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,relatime)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)
/dev/sda1 on /tmp/usb_mount/4CD49D69D49D55D4 type fuseblk (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other,blksize=4096)
/dev/sda1 on /tmp/share_home/anonymous/share_2 type fuseblk (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other,blksize=4096)
EDIT: Dysk miałem jednak sformatowany w NTFS, wrzuciłem oryginalny soft i z miejsca mam transfery 14MB/s odczyt, 3,5MB zapis.
Chodzilo mi o ta wypowiedz. I dlatego sie zastanawiam jak to dziala? Wiem ze podobnie mialem z wifi w tl-wr1043nd ze nie dawal pelnej predkosci na openwrt. Tu rozumiem ze bedzie tak samo. To raczej nie chodzi o zaszumienie tylko o sterowniki skoro na oryginalnym firmware potrafi te 14MB/s ciagnac a na alternatywie kolo 8MB/s. Masz u siebie osby cos podlaczone przez wifi N? I jeszcze jedno pytanko orientujesz sie moze czy taki TP-Link bedzie dzialal z modemem VDSL2 od neostrady? Mam zamiar wziasc neostrade fiber i w modemie jest tryb bridge. Chyba raczej nie powinien sie niczym roznic ten tryb od zwyklego ADSL2+?