Popełniłem nowy plugin, roboczo nazwany "Admin msg". Potrzebna mi była wiadomość dla danego hosta, więc szybko skleciłem wspomniany plugin. Wyświetla komunikat, nie ma natomiast jeszcze gui do dodawania samych komunikatów.
Instalacja:
opkg install http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/ar71xx/packages/plugin-gargoyle-msg_1.0-1_all.ipk
(lub przez manager dodatków). Po instalacji dobrze zrobić restart routera
Gui do wpisania komunikatu nie ma (jeszcze). Same komunikaty umieszczamy w pliku /www/msg.txt; jedna linia jeden komunikat. Format: adres ip<spacja>komunikat. Czyli np.
echo "192.168.1.166 Jutro płatność za dostęp" >> /www/msg.txt
echo "192.168.1.98 Przerwa w dostępnie do internetu, dziś 21.00 - 24.00" >> /www/msg.txt
PS. I nie ma to nic wspólnego z hostspotem. Nie robi przekierowania na stronę logowania gargoyle. Jak ktoś świadomie wejdzie na stronę to zobaczy, jak nie to nie.
Witam jako mało doświadczony użytkownik zainstalowałem sobie ten dodatek i wszystko ładnie działa pozatym że w komunikatach niema polskich liter tylko krzaczki ale to nie problem niewiem tylko jak usunąć te testowe komunikaty i dodać nowe bo aktualnie jak dodaje nowy komunikat to wyświetla mi wszystkie jakie wpisywałem jako jeden a jak usunąć te komunikaty aby można dodać nowe >??
wielkie dzięki OBSY etytowałem plik edytorem vi tak jak kazałeś i wszystko jest jak trzeba