Temat: zagubiona partycja
Witam,posiadam router wr 1043 nd na nim zainstalowane gargole.Do tego jest podłączona stacja dokująca w której jest twardy dysk na potrzeby ftp i dlna Po utracie zasilania (wyłączenie prądu) zniknęła mi partycja dla ftp.Próbowałem ją odczytać odmontowując dyski i przekładając dysk do innego komputera z zainstalowanym linuksem,partycja niby jest ale system wyrzuca następujący komunikat:
"error mounting /dev/sdb1 at /media/ubuntu/FTP: Command-line `mount -t "ext4" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid" "/dev/sdb1" "/media/ubuntu/FTP"' exited with non-zero exit status 32: mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1,
missing codepage or helper program, or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so"
dysk a własciwie partycja w gargoyle widoczna jest jako:def/sdf1,Ext4,NaNkB
Czy można w jakiś sposób naprawić tą partycję,oprócz używania programu do odzyskiwania plików.Przyznam szczerze że gdyby chodziło o partycję w ntfs to miałbym kilka pomysłów.Tutaj jednak jestem kompletnie bezradny.Próbowałem ją otworzyć pod fedorą,ubuntu i mintem. Wszędzie są jednakowe komunikaty.Miałem tam w sumie dosyć potrzebne pliki i odtworzenie tego jest dla mnie dość ważne.