Mam ustawione przypisane recznie adresy ip do niektoryc urzadzen w zakladce dhcp oraz ustawionego dodatkowego qos pobieranie na moj komputer oraz przkierowanie jednego portu (ktorys z powyzej 3000) do jednego z ip i ustawienie tego ip jako dmz. Oczywoscie to wszystko w ustawieniach glownego routera. Poza tym mam tez kabelkiem podlaczony router firmy zyxel i ustawiony jako ap.
A oto ustawienia z dlinka:

Ogolnie robilem to tak, mam wlaczone wifi i jestem polaczony z moja glowna siecia, wszystko smiga, moge dostac sie do mojgo dlinka przez moja glowna siec chociaz nie jest podlaczony kabelkiem. Podlaczam kabelek, wyłączam wifi i wszystko ladnie sie pinguje. Zrobilem ipconfig /renew i release mając nadal wyłączone wifi, a wpięty kabelek, komp probuje pobrac ip, jendak dostaje windowsowy adres i nie ma komunikacji z dlinkiem. Wypinam kabelek, włączam wifi, wpisuje adres dlinka i wyskakuje menu, nie wiem o co chodzi
Macie jakiś pomysł?
Panowie, nie wiem jakim cudem, ale jak podłączyłem pod tv, a taki był cel, to wszystko poszło. Także wielkie dzięki za pomoc i sory za marudzenie.
Dla przyszłych użytkowników i osób robiących aktualizację we wskazówkach z własnego doświadczenia mogę napisać:
1. Włącz server TFTP
2. sprawdź dokładnie wielkość obrazu, może być za duży o kilkanaście kb
3. podłącz konsolę szeregową i wgraj soft przy udziale bootloadera - podłącz się kabelkiem do LANa na routerze i przez program PUTTY zaznaczając opcję telenet na porcie 22, 23 lub 9000 i podając odpowiedni adres ip, zazwyczaj 192.168.1.1