76

Odp: Modem GSM, LTE na USB

V12 napisał/a:

Witam
Kolego Pepe mam pytanie. Jak zrobić chłodzenie do e3272 ?? Co z gniazdem karty SIM . Caly mój sprzet jest na strychu a w upały panuje tam około 40-50C i bede musiał zrobić mu chyba radiator . Bo raczej nie wytrzyma takiej temp ??
pozdr

V12 napisał/a:

teoretycznie elektronika  wytrzyma te 100C ale u mnie to pracuje jako stacjonarny net 24h wiec mam ochotę pozbyć się obudowy i zostawić samą płytkę może dokleić też radiatorek
pozdr

Możesz nakleić jakiś radiator na metolową puszkę, pod którą jest elektronika w modemie. Powinno pomóc jeżeli naprawdę Ci się przegrzewa.

77 (edytowany przez V12 2015-03-01 16:21:07)

Na razie to na strychu jest temp taka jaka na dworzu , ale obawiam sie co będzie  w upały.
A tak z cikawosci na ile ma taktowany procesor e3272 ile ma pamięci RAM i FLASH ??

78

pepe2k napisał/a:

Mam firmware z MBIM, a dzielić się nie mogę ze względu na zobowiązania.

Czy możesz coś więcej napisać na temat firmware z obsługą MBIM? Jest to jakieś specjalne firmware na zamówienie czy może tylko jakiś specjalny sposób na przełączenie modemu w ten tryb?
Pisałeś w jednym z tematów, że używasz też modemu K5150 w tym trybie. Do niego też masz specjalne firmware?

79

frutis napisał/a:
pepe2k napisał/a:

Mam firmware z MBIM, a dzielić się nie mogę ze względu na zobowiązania.

Czy możesz coś więcej napisać na temat firmware z obsługą MBIM? Jest to jakieś specjalne firmware na zamówienie czy może tylko jakiś specjalny sposób na przełączenie modemu w ten tryb?

Dostałem od Huawei.

frutis napisał/a:

Pisałeś w jednym z tematów, że używasz też modemu K5150 w tym trybie. Do niego też masz specjalne firmware?

K5150 ma to w standardzie, wystarczy wybrać drugą konfigurację.

80

pepe2k napisał/a:
frutis napisał/a:

Dostałem od Huawei.

A czy do modemów e3372 też będziesz miał taki firmware w przyszłości?

81

frutis napisał/a:
pepe2k napisał/a:
frutis napisał/a:

Dostałem od Huawei.

A czy do modemów e3372 też będziesz miał taki firmware w przyszłości?

A jakie to ma znaczenie? Przecież nie mogę tego udostępnić...

82

To na jakiej zasadzie dostałeś ten poprzedni firmware od Huawei? Zapłaciłeś za niego?

83

frutis napisał/a:

To na jakiej zasadzie dostałeś ten poprzedni firmware od Huawei? Zapłaciłeś za niego?

NDA