Odp: Instalacja Transmission i port
No właśnie gdzie jest ta konfiguracja zapisana? Robiłem dokładnie jak w poradniku nie wydziwiałem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Instalacja Transmission i port
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No właśnie gdzie jest ta konfiguracja zapisana? Robiłem dokładnie jak w poradniku nie wydziwiałem.
/etc/config/transmission - generalnie większość na codzień opisywanych tutaj na forum programów i funkcjonalności ma swoje miejsce składowania swoich plików konfiguracyjnych w /etc/config, pozostała zdecydowana większość w /etc oraz niektóre zupełnie gdzie indziej w systemie (raczej mniejszość).
Co do drugiej ścieżki to podejrzewam, że powinieneś to wiedzieć - napisałeś w jednym z postów, że na co dzień używasz linucha, czym w zasadzie jest (po pewnych modyfikacjach, i.t.d.) gargoyle - jeszcze jedna z wielu innych, modyfikacja openwrt.
WAŻNE:
Teraz kolega udaje się na http://eko.one.pl/ i zabiera na poważnie za lekturę tej strony i jej wszystkich podstron traktujących o openwrt i gargoyle...i następnym razem z głową wypełnioną podstawami tworzy posty na tym forum.![]()
/etc/config/transmission - generalnie większość na codzień opisywanych tutaj na forum programów i funkcjonalności ma swoje miejsce składowania swoich plików konfiguracyjnych w /etc/config, pozostała zdecydowana większość w /etc oraz niektóre zupełnie gdzie indziej w systemie (raczej mniejszość).
Co do drugiej ścieżki to podejrzewam, że powinieneś to wiedzieć - napisałeś w jednym z postów, że na co dzień używasz linucha, czym w zasadzie jest (po pewnych modyfikacjach, i.t.d.) gargoyle - jeszcze jedna z wielu innych, modyfikacja openwrt.WAŻNE:
Teraz kolega udaje się na http://eko.one.pl/ i zabiera na poważnie za lekturę tej strony i jej wszystkich podstron traktujących o openwrt i gargoyle...i następnym razem z głową wypełnioną podstawami tworzy posty na tym forum.
Poradniki czytałem już wcześniej i dlatego zdecydowałem się na ten ruter.
To już wiem gdzie wpisać.
Jakbyś mi wytłumaczył jak odczytać ścieżkę którą ma sie tam wpisać to by było świetnie.
Widzisz 2 pytania i 2 sensowne odpowiedzi i człowieka oświeca.
Wrócę wieczorem to przeinstaluję soft na 2 peny i wypróbuję jak będę wiedział jak i gdzie szukać tą ścieżkę.
żeby podejrzeć na sucho wystarszy dać w konsoli:
cat /etc/config/transmissionPrzytoczone przez C. polecenie "uci show..." jest specjalnym poleceniem z openwrt tworzącym odpowiedź w sformatowany sposób, zgodnie z ideologią openwrt.
Chcąc edytować plik z tym co jest w systemie dajesz:
vi /etc/config/transmissionI tu czeka Cię edukacja z tego zakresu (znajdziesz na wspomnianym portalu na jednej z podstron)
Jak nie podchodzi Ci pogmatwany vi, instalujesz sobie nano:
opkg update
opkg install nanoTo tyle i aż tyle...
Zadane pytania w ostatnim poście i sposób opisania problemu sugerują, że...nadal nie przeczytałeś http://eko.one.pl/ i interesujących Cię podstron...Także sam rozumiesz skąd czasem bierze się niechęć do odpisywania na "dziwne tu na forum" pytania.![]()
EDIT:
Oczywiście chcąc edytować konfigurację transmission nie zapomnij najpierw wyłączyć demona:
/etc/init.d/transmission stopI analogicznie dać "start" chcąc włączyć po wszystkim.
EDIT C.D. :
A teraz chyba najbardziej oczywista porada - sam jej nie lubię, ale czasem trzeba tego użyć - na forum jest na górnym panelu taki "cudak do kliknięcia" i zwie się "Szukaj" - dalej to chyba oczywiste...![]()
Dzięki. Praca na konsoli to nie problem bo porządek codzienny. Problemem było gdzie szukać czego co do plików konfiguracyjnych. Temat tego oprogramowania dla mnie jest nowością i to co dla was jest oczywiste i potraficie odpowiedzieć bez zastanowienia się mi zajmuje godziny goglowania, ale ok nie będę zawracał głowy i najwyżej poświęcę kilka dni na poszukiwania i nie będę absorbował wasz bardzo cenny czas. Ale ciekawe czy zaczynając też w kilka minut załapaliście to wszystko.
Przestań już. Sam przecież skonfigurowałeś transmission i wpisałeś taki a nie inny katalog. Tyle razy miałeś napisane żebyś go zmienił na inny, a od kilku nastu postów zachowujesz się jak byś amnezji dostał i pytasz się "ale co, ale jak". Tak samo jak zrobiłeś to za pierwszym razem.
Dobra zamknij temat i po sprawie. Więcej nie będę się tu pytał o nic bo i po co.
Mogłeś napisać w taki a takim pliku zmień to /mnt/sdb1/torrenty na /tmp/usb_mount/0337eae5-ec76-493a-941b-b71f7629d443 i by było po problemie, a ja już na tyle zgłupiałem, że nie widziałem co zmienić na co i gdzie.
Trzymałem się ściśle poradnika i tyle.
Pozdrawiam i dziękuję oraz jeśli strwoniłem czas to przepraszam.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Instalacja Transmission i port
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc