Odp: Plugin management
czyli mam grać firmware ? tylko nie pamiętam jak ? jest chyba gdzieś opcja w routerze po zalogowaniu się ? tak?
i co pózniej muszę ustawić ? jeszcze raz system?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Plugin management
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czyli mam grać firmware ? tylko nie pamiętam jak ? jest chyba gdzieś opcja w routerze po zalogowaniu się ? tak?
i co pózniej muszę ustawić ? jeszcze raz system?
W gui jest opcja do aktualizacji. Potem sobie wejdziesz, ustawisz hasła, aero2 itd.
ok wgrałem firmware nowe włożyłem modem huwei 3131odpaliłem aero i internet i co teraz?
? Używaj po prostu.
czyli tego capchta już nie będzie ? nie będe musiał robić żadnych resetów routera ? będzie cały czas internet aero2?
Nie, captcha będzie i będziesz musiał robił restarty połączenia. Kto powiedział że to captcha zniknie?
a aha będzie .. no a jak się robi te restarty połączenia ?
Klika w gui. Własnie po to jest plugin management żebyś nie musiał się przez ssh logować.
Klika w gui. Własnie po to jest plugin management żebyś nie musiał się przez ssh logować.
moment bo nie kumam ? po 1 godzine internet się wył i co ja będe musiał zrobić?
To co musisz zrobić w aero2 - wejść w przeglądarce na dowolną stronę, wprowadzić captacha, a później wejść na stronę routera i klikną przycisk restart połączenia wan, o ile sobie zainstalowałeś ten plugin.
no ja tylko wgrałem te nowe firmware ? to jak ten plugin mam zainstalować ?
ok mam zainstalowałem ten plugin
no niestety po godzine internet mi się rozłączyć żaden kod captch nie wyskoczył mi i musiałem wyłączyć router z prądu na parę sekund i dopiero mi się wł internet i też nie musiałem nic wpisywać żadnego kodu ?
Obie kwestie mało istotne i do ewentualnej poprawki "może kiedyś":
1. punkt obrad dotyczący grammar-nazizmu - w podpisie pierwszego przycisku jest błąd - "ponowne" zamiast "ponownie".
2. punkt obrad dotyczący ból-dupizmu - czy podpis drugiego przycisku nie powinien brzmieć "Reconnect WAN"?
Określenia "restart"/"reboot" zawsze kojarzyłem z uruchomieniem ponownym komputera/router'a, itp. Zresztą samo Aero2
w połowie maja 2014 przy zmianie kodów CAPTCHA z Google ReCAPTCHA na "prostsze" Cool PHP CAPTCHA zmieniło też
komunikat po poprawnym rozwiązaniu kodu z mało fortunnego "Odpowiedź prawidłowa. Zrestartuj połączenie internetowe"
na bardziej zrozumiałe "Odpowiedź prawidłowa. Rozłącz i ponownie połącz się z Internetem.".
1. I nikt nie zauważył
dzięki.
2. taaaak, tu już można się kłócić. Ja nazwałem to restart.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Plugin management
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc