Odp: 4 x ap w placówce
dobraaaaa .... chodzi mi o to pepe .... możesz mnie ne lubić ... jaką antene mam wkręcić.... zrobię to tylko dla ich dobra
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 4 x ap w placówce
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dobraaaaa .... chodzi mi o to pepe .... możesz mnie ne lubić ... jaką antene mam wkręcić.... zrobię to tylko dla ich dobra
dobra ... spadam, przyjdze komuś pomysł to poproszę pomysł.
@prorock: Bądź uprzejmy edytować swoje posty, a nie piszesz 8 jeden pod drugim. Jeśli masz szacunek do tych dzieci, to miej też dla nas forumowiczów.
Jeżeli masz taką możliwość możesz zamontować antenę na dachu (z dobrym kątem nadawania w pionie, o ile pamiętam to te Airlive'a o małym zysku 2-3dbi mają dobre pokrycie w pionie).
Druga możliwość to antena kierunkowa zamontowana np: na słupie lub innym budynku skierowana na budynek docelowy.
W obu przypadkach odpada część sprzętu wewnątrz i masz pokryty cały obszar 1-2 apekami (o ile nie jest to jakiś mega piętrowy budynek).
"mikhnal" szybko szła rozmowa dlatego tak wyszło. "m80" dzięki jak tam będę zamontuje panela. miałem taką wizję. Kupię panela zamontouje na strychu.
Rozmowa? Raczej monolog.
A Ty kule toczysz dalej widze. Po co Ci to?
Witaj @prorock,
Sądzę, że nie jeden uczestnik tego forum pomoże Tobie bez tych Twoich obrzydliwych określeń. Myślę, że w ramach „szacunku” do tych Osób(dzieci), który jak piszesz masz, powinien mieścić się także sposób wyrażania się o nich.
Już wystarczająco sponiewierałeś jak sądzę nie tylko mnie tym, co do tej pory napisałeś. Proszę kontynuuj w bardziej ludzkiej formie.
approved \m/
Polecam
http://yagi.pl/npower-power-wireless-ro … -1808.html
naprawdę mocne radio i bez stresu na głowy dzieciaków.
A co do twoich anten 10dbi to jak jest to pentagram to nie 10 a 9dbi bądź 12dbi innych nie robią - to taki szczegół nie istotny.
Istotne jest tylko że im większy zysk anteny tym mniejszy kąt promieniowania pionowego się robi poziom może być 360'' ale pion będzie np 35'' w antenach do 3dbi prawie zawsze masz 360 na 360''. warto na to zwrócić uwagę bo może Ci się okazać że te ogromne anteny nadają z taką samą mocą co te małe a i czasem gorzej bo są na innej wysokości niż anteny odbiorcze.
Jeżeli chodzi o OvisLink (AIRLIVE) N.Power to sam używam w trudnych miejscach i to na ich podstawowych antenach bo jak dołączysz inną to efekty są różne.
PS. max zasięg co udało mi się uzyskać przy tym AP to 2,2 km na telefonie antena 12dbi dookolna -przestrzeń otwarta, praca stabilna.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 4 x ap w placówce
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc