Odp: Image Builder
rozbroilem kabel namierzylem VCC i GND ale pomiedzy tymi pinami nie ma napiecia? czy to po stronie routera jest te 3,3V?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Image Builder
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
rozbroilem kabel namierzylem VCC i GND ale pomiedzy tymi pinami nie ma napiecia? czy to po stronie routera jest te 3,3V?
Musi być, on jest z usb zasilany.
zmierzylem napiecie w routerze miedzy VCC i GND ( http://wiki.openwrt.org/_detail/inbox/w … l-wr1043nd ) i jest 3,3V
Na ruterze jest na pewno, przecież router działa...
Na ruterze jest na pewno, przecież router działa...
po wlorzeniu kabla do USB:
zapomnialem plyty ze sterownikami gdyz jestem teraz w pracy , moze to ma znaczenie kabel firmy FOOF
GND - VCC 0V
GND - RX 3,1V
GND - TX 2,19V
vcc od kabla nie łącz. Tylko samo gnd/tx/rx
udalo sie wgralem openwrt, postepujac wedlug http://eko.one.pl/?p=openwrt-wr1043nd#i … bootloader
nie wiem tylko czemu tak ale, podlaczylem router przez switcha bo tftpd32 podwindowsa niechcial pokazywac 192.168.0.5 jak karta sieciowa nie miala linka.
boli mnie tylko lewy nadgrastek poniewaz nie chcailem lutowac w plycie od routera i dociskalem reka piny przylutowane do kabla ![]()
Tak jest najprościej, też często tak robię.
Cezary czy masz moze doswiadczenie z Asusem WL500g Premium tzn,jak dziala tam backfire.
Bo tak sobie mysle ze jesli mam problemy z zasiegiem to moze kupic takiego asusa podmienic mu karte na jakas mocniejsza i wtedty probowac?
albo wogole cos z Ubiquiti?
Tzn co z tym premium? Kartę w v1 możesz podmienić, dodatkowo stare wersje sprzed jakiejś tam daty miały problem bo były źle rezystory przylutowane
.
Kup mocnego atherosa, wymień i tyle. OpenWrt będzie działać w takiej konfiguracji.
Tzn co z tym premium? Kartę w v1 możesz podmienić, dodatkowo stare wersje sprzed jakiejś tam daty miały problem bo były źle rezystory przylutowane
.
Kup mocnego atherosa, wymień i tyle. OpenWrt będzie działać w takiej konfiguracji.
glowie sie caly czas czemu te radio dziala mi tak slabo, czy zmieniajac oprogramowanie oryginalne/kilka werji openwrt/dd-wrt moglem uszkodzic jakos radio a moze koncowki od anten?
poprostu stawiam tplinka (z trzeba dlugimi antenami dookulnymi 8dBi) obok rozne laptopy ktore sie lacza z siecia a tplink nie, jakies 8 dni temu jak zaczynalem pisac ten watek to recznie w tych lokalizacjach za pomoca lini polecen laczylem sie a teraz nie moge
Mało prawdopodobne. Ale zobacz czy np. nie urwałeś kabelków od anten.
Jaka jest roznica czy sie skompiluje obraz wraz z pakietami, a tym ze sie te pakiety zainstaluje na routerze?
Pakiety w obrazie są bardziej skompresowane, więc zajmują sumarycznie mniej miejsca. Więcej wejdzie.
Nie da sie zrobic obrazu z trunka, nie?
Da się, dlaczego miało by się nie dać. Kompilujesz i tyle.
no bo image bulidera nie ma. ![]()
No nie ma, przeciez to sie zmienia kilka razy dziennie. To z czego zrobić ten imagebuilder. normlane całe repo ściągnij i kompiluj.
chyba sie poddam z tym tplinkiem dziala dobrze jako AP ale jako klient ma bardzo nie czule radio, mysle o Ubiquiti RouterStation Pro i teraz pytane jaka karte do tego ktora byla by czula chodzi to bedzie w standardzie G
Ja ma zwykłe cm9 i nie narzekam. Ale moją opinią się nie sugeruj ![]()
Ja ma zwykłe cm9 i nie narzekam. Ale moją opinią się nie sugeruj ![]()
a jak to jest ze sterownikami? np taki intel 2200 bedzie dzialac?
Jako sta działa na pewno (sam taką w laptopie mam), jako ap o ile pamiętam to sterowników nie zrobili.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Image Builder
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc