Odp: Statystyki wykorzystania routerów
faq - ściągnij sobie plik do /tmp i zrób sysupgrade.
Możesz mi to dokładniej opisać (może jakiś link), bo nie jestem biegły w tym temacie.
Przy okazji dlaczego tak się dzieje?
Z góry dziękuję.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Statystyki wykorzystania routerów
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
faq - ściągnij sobie plik do /tmp i zrób sysupgrade.
Możesz mi to dokładniej opisać (może jakiś link), bo nie jestem biegły w tym temacie.
Przy okazji dlaczego tak się dzieje?
Z góry dziękuję.
Na górze strony jest faq ![]()
to co uda Ci sie zrzucic patchyka niebawem ?
Poczekaj cierpliwie.
Dwie małe sugestie z mojej strony:
1. Możliwość dodania komentarza przy MAC adresach w konfiguracji zabezpieczenia WIFI.
2. GUI dla alternatywnej sieci WIFI. Każda zmiana w konfiguracji nadpisuje ustawienia drugiego AP ;/
2. Tak. Przy każdym zapisie od początku tworzone są sekcję od wifi. Od początku tego firmware tak to działało.
Na górze strony jest faq
Operacja wgrania udała się.
Dziękuję.
PS.
Czy ten plik a.bin z /tmp należy teraz ręcznie usunąć?
Co bylo przyczyną, że strona żle się wyświetlała?
Tego pliku w /tmp już nie ma.
Nie mam pojęcia co było przyczyną, u niektórych tak się objawiało.
A patchyka n ie ma :-)
Czas na małe podsumowanie.
Przed wypuszczeniem wersji 1.5.11.7 w sobotę rano zarejestrowanych w projekcie było 80 unikalnych routerów (no, w każdym razie tokenów), obecnie ta liczba podchodzi pod 160. Zebrane wyniki potwierdziły to co każdy przeczuwał - TP-Link ma pierwsze miejsce w używanych routerach. Resztę stanowi kilka sztuk Netgear, później są już tylko pojedyncze sztuki pozostałych producentów. Nie ma co ukrywać, że na rodzaj używanych routerów zapewne wpływa stosunek cena/możliwości (wydajność). Dużo routerów to model TP-Linka TL-WR1043ND v1, który bije ilością na głowę pozostałe urządzenia. Z powodu dobrej ceny dzielnie nadgania go TL-WDR3600, ciągnąc ze sobą model TL-WDR4300. Dość popularny okazuje się też być TL-MR3420. Pierwsza dziesiątka używanych routerów to sprzęty z USB, które zapewne używane są do różnych celów. nie tylko modemów 3G.
Większość użytkowników (połowa zarejestrowanych) używa albo połączenia dhcp albo statycznego. Oznacza to że są zwykle w sieci za następnym routerem lub mają po prostu np. modem kablowy. Dość sporo osób (prawie 1/3) używa połączenia modemowego - albo 3g albo ndis, czyli ich źródłem internetu jest operator komórkowy.
Do połączeń modemowych najczęściej używany jest model TL-MR3420v1. Ta popularna (i tania) maszynka robiła swego czasu na istny koń pociągowy dla tych połączeń, ponieważ jako jedna z nielicznych oferowała połączenia modemowe także na oryginalnym oprogramowaniu - ale to nie historia na ten wątek. Chętnie do połączeń komórkowych używany jest także TL-WR1043ND v2
Oprogramowanie - obecnie na czoło peletonu wysunięte jest Gargoyle 1.5.11.7, ale to tylko dlatego że jako pierwsze ma to standardowo w oprogramowaniu i statystykę można łatwo włączyć. W czasach przed wydaniem królowało poprzednie wydanie (1.5.11.6). Ale - jak można łatwo stwierdzić, użytkownicy nie są wcale tacy skorzy do zmiany softu. Jeżeli coś jest zainstalowane i działa to zwykle jest pozostawione same sobie. Przekrój wersji jest naprawdę znaczący - praktycznie każde wydanie jest reprezentowane przez jakąś grupę routerów. Jak już pisałem wcześniej - aż chciało by się powiedzieć "zaktualizujcie je w końcu", ale - jak działa to po co ruszać.
Gratulujemy wynikowi 66d uptajmu;)
Nie żebym narzekał albo jakoś strasznie tęsknił, ale po aktualizacji usunęło mi Tabelę zużycia pasma. Wszystkie inne ustawienia zostały nienaruszone, łącznie z regułami firewalla i harmonogramem wyłączeń WiFi.
Tak tylko informacyjnie sobie mówię, może gdzieś jest błąd przy wczytywaniu kopii ustawień?
Gratulujemy wynikowi 66d uptajmu;)
Można się domyślić czyje to ![]()
Nie żebym narzekał albo jakoś strasznie tęsknił, ale po aktualizacji usunęło mi Tabelę zużycia pasma. Wszystkie inne ustawienia zostały nienaruszone, łącznie z regułami firewalla i harmonogramem wyłączeń WiFi.
Tak tylko informacyjnie sobie mówię, może gdzieś jest błąd przy wczytywaniu kopii ustawień?
Zrobiłeś może wcześniej kopię ustawień żeby zobaczyć czy to tam było?
zdzichu6969 napisał/a:Gratulujemy wynikowi 66d uptajmu;)
Można się domyślić czyje to
Czyje ?
pepe2k napisał/a:zdzichu6969 napisał/a:Gratulujemy wynikowi 66d uptajmu;)
Można się domyślić czyje to
Czyje ?
No, przypomnij sobie kto tu na forum najczęściej chwali się takim uptime'ami? Podpowiedź: login zaczyna się na "j".
Jerzy ?
A kiedy wersja 1.5.11.8 do pobrania będzie bo w sekcji Zmiany w obrazach już widzę że będzie ![]()
Odpowiedź niezmiennie jest taka sama: jak będzie gotowa.
Odpowiedź niezmiennie jest taka sama: jak będzie gotowa.
Dzięki :-) czekam z niecierpliwością :-P
Ja mialem nie duzo obrazow i juz mi sie zrobilo ze wszystkimiu zmianami do @git 67edfb1 bez ostatniej wycofanej zmiany.
Ja po 2 latach używania jednego firmware postanowiłem zmienić na 1.5.11.6 (przed chwila zrobiłem upgrade do .7) i mam jakieś dziwne problemy z wifi realtek 8188CE - wszystko inne smiga bez problemu z tplinkiem WR1043 v1 a ta jedna karta co któryś raz się łączy, więc jak znajdę co się dzieje (w logach nic nie ma i lapka i routera) to znowu na dłużej zostanę z jakimś firmware.
Statystyki włączone
Dobra robota Cezary!
Czesc,
znalazlem blad na stronie restrictions.sh brak nawiasu zamykajacego
"Wyjątki (biała lista "
Czesc,
znalazlem blad na stronie restrictions.sh brak nawiasu zamykajacego
"Wyjątki (biała lista "
Poprawione.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Statystyki wykorzystania routerów