Odp: Statystyki wykorzystania routerów
Piękny wykres ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Statystyki wykorzystania routerów
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Piękny wykres ![]()
Zaktualizowałem soft do routera i włączyłem wysyłanie info statystycznych. Czy trzeba dodawać coś do crona'a czy zaznaczenie tej opcji załatwia sprawę ?
To właśnie dodanie do crona, więc nie.
Witaj Cezary
Byłem u ciebie niedawno jakiś miesiąc temu z ruterem Buffalo WZR-HP-G300NH2 sprowadzony z Tajlandii, miałem z nim problem ale wgrałeś mi Gargulca i wszystko gra i bucy. Korzystam z modemu 3G E3276 w trybie NDIS oraz czasem z E398 także LTE wymiata ładnie w Wawie na tym ruterku i na gargulcu. Także dzięki wielkie za pomoc bo miałem problem z pozbyciem się DD-WRT z niego. Chyba jako jeden z niewielu tu korzystam z Buffalo bo to żadko spotykany sprzęt, chociaż mam też jednego zapasowego TP-Linka Mr3420.
Ale jako że lubie nowości zdecydowałem się na zakup opisywanego gdzieś na twoim forum TL-MR13U z baterią 10400 mah. za pare dni 25/03/14 ma być wyprzedaż na aliexpress i ugadałem się z jednym chinolem że sprzeda mi w promocyjnej cenie ten ruterek za 42 dolce. Pytanie tylko czy istnieje jakiś prosty sposób żeby wgrać na niego Gargulca z poziomu orginalnego firmware'u? Tam jest chiński soft więc nie wiem czy uda mi się to zrobić. Jest może gdzieś jakiś opis chińskiego softu żeby wiedzieć jak się tam dostać i zaktualizować go do gargoyla z poziomu GUI?
oto ten ruterek:
http://www.aliexpress.com/item/Global-H … 90025.html
Dzięki za pomoc, Pozdrawiam
Michał
Tak jak we wszystkich tplinkach - wchodzisz w gui, wskazujesz plik i robisz update....
Tak jak we wszystkich tplinkach - wchodzisz w gui, wskazujesz plik i robisz update....
Ale po chińsku? Skąd mam wiedzieć gdzie podać ścieżke do pliku *.factory update? Chińskiego jeszcze nie znam:P
Masz przecież translator google
Masz przecież translator google
no niby tak będe kombinował, jak coś to będe próbował przez tftp, albo uśmiechnę się do Cezarego ![]()
Czyżby powodem wczorajszego dołku w liczbie zgłoszeń, w statystykach, była awaria Vectry?
Na to wygląda. Nie mam zgłoszeń z godziny 1 w nocy, o 0 powinno być koło 60 a jest tylko 6.
Statystyki przekroczyły 2.5tys aktywnych routerów z ostatnich 30dni. Czas chyba na kolejne małe podsumowanie, choć jak łatwo zauważyć - wielkich zmian nie ma i spokojnie całość projektu można zamknąć bo żaden poważny gracz nie pojawił się na rynku.
Używanych jest kilka sztuk d-linków, choć jak widać bardzo nieśmiało i nawet model 505 nie zdobył popularności (być może przez cenę). Po moim opisie GL.iNet pojawiły się dwa nowe (trzeci to ten który mam na biurku jeszcze), więc produkt na tyle zainteresował niektórych że skusiło ich to do kupna w Chinach i zmiany oprogramowania na inne. Pojawiły się też dwa opisywane przeze mnie Redwave. Z innych ciekawostek - w spisie pojawił się model TL-WA830RE v10. Ponieważ nie ma takiego na rynku, coś zgrzyta przy odczycie modelu urządzenia (np. we flash znajduję się jakieś inne dane). Jeżeli ktoś używa tego modelu niech się ze mną skontaktuje - jestem ciekaw co jest przyczyną zgłaszana się tego urządzenia jako v10.
Producenci - 95% naszego rynku trzyma TP-Link. Zakładając że te 2500 urządzeń jest już dość niezłym wyznacznikiem preferencji - większość z nas używa produktów TP-LINKa, nie będzie pewnie wielkim błędem jeżeli powiem że pewnie ze względu na cenę/możliwości.
Ładnie statystyki poleciały w dół, prawda? Wszystko to przez zniknięcie starej domeny ecco.selfip.net co jednoznacznie pokazuje jak szanowni czytelnicy mają w poważaniu zalecenia zmiany domeny do której wszystko się odwołuje. Czekam teraz na pierwszego posta że komuś się lista pakietów nie chce aktualizować.
jak olaboga to do boga
czytaj: rano, we dnie, wieczór, w nocy, badż Cezary ku pomocy ![]()
Ja myślę że przyczyna leży gdzie indziej, routery działają bez problemowo więc ludzie zapominają że go w ogóle mają.
Ja myślę że przyczyna leży gdzie indziej, routery działają bez problemowo więc ludzie zapominają że go w ogóle mają.
To też ![]()
Ładnie statystyki poleciały w dół, prawda? Wszystko to przez zniknięcie starej domeny ecco.selfip.net co jednoznacznie pokazuje jak szanowni czytelnicy mają w poważaniu zalecenia zmiany domeny do której wszystko się odwołuje. Czekam teraz na pierwszego posta że komuś się lista pakietów nie chce aktualizować.
Bo takie rzeczy powinny robić się same, bez potrzeby wykonywania jakichkolwiek akcji ze strony użytkownika, poza ewentualnym zatwierdzeniem "aktualizacji adresu serwera statystyk".
Adresy repo "same" się nie zaktualizują. Ktoś albo musi to ręcznie zrobić albo aktualizować firmware. Dobrze wiesz jak ludzie reagują jak coś zdalnie próbuje im automatycznie zmieniać w systemie.
Adresy repo "same" się nie zaktualizują. Ktoś albo musi to ręcznie zrobić albo aktualizować firmware. Dobrze wiesz jak ludzie reagują jak coś zdalnie próbuje im automatycznie zmieniać w systemie.
Z jednej strony wiem, ale z drugiej... wydaje mi się, że sporo użytkowników forum korzysta na co dzień z systemów Windows... z Windows Update ![]()
I tam jakoś nie mają problemów z włączeniem zdalnej aktualizacji, nie? ![]()
I tam jakoś nie mają problemów z włączeniem zdalnej aktualizacji, nie?
No właśnie
To taki rodzaj ślepoty - jak router sam coś robi, to krzyk, ale jak system dziesiątki MB dziennie wymienia z serwerami Microsoftu, to wszystko jest OK ![]()
oj tam oj tam od razu dziesiątki, u mnie mają pozwolenie winblowsy dopiero po 01.00 cokolwiek robić
(darmowy internet)
No i nie dziwne. Ja np. mam jeden routerek z open wrt którym zarządzam, a na kilku instalowałem i zostawiłem znajomym. I dopóty ktoś tam nie wgra update, to nie będzie ŻADNEJ zmiany w systemie.
Ostatecznie to to ma dawać internety, po co ruszać jak działa:) Prawdę mówiąc, stabilność to duża zaleta OpenWRT.
proponuję wysłać maila z forum do wszystkich userów forum o takiej zmianie domeny, zdecydowana większość userów jak przebrnęła pierwsze problemy z gargoyle, to zapomina o forum, bo router działa, więc.. nie zagląda tu
w tym rzecz, jak działa to po co cokolwiek robić, tak sporo userów podchodzi do tematu (czasem to dobra metoda
)
Mam ten ruter TP-Linka Mr3420 i wgrałem to oprogramowanie "gargoyle-1.6.1.1-ar71xx-tl-mr3420-v2-squashfs-sysupgrade.bin" i tu moje pytanie czy mogę w nim ustawić, żeby urządzenia podłączone do tego rutera kablem ustawić szyfrowanie po maku, jeżeli tak to jak?
Mam ten ruter TP-Linka Mr3420 i wgrałem to oprogramowanie "gargoyle-1.6.1.1-ar71xx-tl-mr3420-v2-squashfs-sysupgrade.bin" i tu moje pytanie czy mogę w nim ustawić, żeby urządzenia podłączone do tego rutera kablem ustawić szyfrowanie po maku, jeżeli tak to jak?
A co ma wspólnego to pytanie z tematem tego wątku?!
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Statystyki wykorzystania routerów
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc