26

Odp: Most bezprzewodowy nie działa na Gargoyle 1.5.11.2

A jeżeli wrócę do oryginalnego oprogramowania TP-Linka?

27

To wrócisz. Ale w oryginale takich opcji nie ma.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

Cezary napisał/a:

Nie da się bo jest za mało flash. Zainstaluj z gargoyle-router, będziesz miał tą opcją ale nie będzie obsługi usb.

Witam! Mam problem na tym oprogramowaniu w konfiguracji Bridge/Repeater, a mianowicie wszystko pięknie działa do kilku dni, gdzie po tym czasie mam wrażenie że sieć jest "zapychana" i kiedy jest włączony Repeater to internet strasznie zwalnia, wręcz przestaje działać (choć sieć WiFi widać normalnie) i praktycznie nie jestem w stanie z niego korzystać bezprzewodowo (z głównego routera wychodzi LAN do PC i tam śmiga bez problemu). W momencie kiedy wyłączę zasilanie w Repeaterze to WiFi z głównego routera wraca do normalności i działa jak powinno. Co więcej jak wepnę znów Repeater do prądu to przez 1-2 dni sytuacja jest znów stabilna aż do pewnego momentu, kiedy znów muszę gargulca wypiąć z prądu..

Czy to wina ustawień Repetera? Co powinienem jeszcze napisać/podesłać by otrzymać pomoc?

Pozdrawiam

29

Najprościej - ustaw restart routera codziennie.

Jeżeli dotyczy to ostatniej wersji gargoyle (1.9.x) to zgłoś problem na gagroyle-router.com. Jeżeli to starsze wersje - one nie są już rozwijane.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

30 (edytowany przez rubikson 2016-01-31 14:58:58)

Cezary napisał/a:

Najprościej - ustaw restart routera codziennie.

Jeżeli dotyczy to ostatniej wersji gargoyle (1.9.x) to zgłoś problem na gagroyle-router.com. Jeżeli to starsze wersje - one nie są już rozwijane.

No nie powiem ale nie wpadłem na to big_smile
Zastosuję się do rady, ale widzę że jestem na wersji 1.6.2, więc spróbuję wersji 1.9 smile
Jeśli jednak problem będzie się powtarzał, gdzie w ustawieniach znajdę opcję ustawienia resetu?

EDIT:
Znalazłem opcję w Reboot->Scheduled Reboot.
Dzięki wielkie za pomoc Cezary! smile