Odp: TL-MR3420 v2 - Konfiguracja Load Balancing
Sprawdzę to jeszcze, wczoraj mało czasu było.
Dziś rano (nie obciążony nadajnik) miałem DL/UL 48/15Mb/s
Cezary, napisz mi to polecenie do rc.local, aby restartować WAN.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-MR3420 v2 - Konfiguracja Load Balancing
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sprawdzę to jeszcze, wczoraj mało czasu było.
Dziś rano (nie obciążony nadajnik) miałem DL/UL 48/15Mb/s
Cezary, napisz mi to polecenie do rc.local, aby restartować WAN.
ifup wan
Cezary, sprawdziłem dziś jeszcze raz i w QMI modem po zaniku zasilania, nie nawiązuje połączenia. Działa albo ifup wan z konsoli albo monitor połączenia i cron.
Wpisałem do pliku /etc/rc.local taką linię
(sleep 90; ifup wan) &
exit 0
ale to też nie pomogło
po wpisaniu ręcznie w putty ifup wan, połączenie następuje w ciągu 2 sekund
co mogę sprawdzić, co mogę zrobić, aby połączenie nawiązywało się samo, ale bez ciągłego pingowania w cronie
Plus rozlicza każde 100kB rozpoczęte, czyli ping na kilka bajtów odlicza z licznika 100kB i tak co 3 minuty, to się w miesiącu uzbiera.
Zrobiłeś w rc.local i piszesz że Ci nie działa, a działa wywołane ręcznie? Zwiększ czas do 120.
Plus rozlicza każde 100kB rozpoczęte, czyli ping na kilka bajtów odlicza z licznika 100kB i tak co 3 minuty, to się w miesiącu uzbiera.
Przez kilka lat utrzymywałem na HSPA+ podtrzymanie połączenia pingując ciągle hosta w sieci i odliczając czas w nocnej taryfie, zużycie danych miesięcznie mieściło się między ok. 300-500MB max.
Zwiększ czas do 120.
Pomogło, teraz łączy. Ciekawe dlaczego nie łączy automatycznie?
Chociaż chyba wiem, jak zrobię restart to wan łączy od razu, myślę, że modem E398 nie zdąży
połączyć się z stacją LTE i dlatego po wyłączeniu zasilania nie łączy. Przy resecie modem jest cały czas połączony, ma aktywny HUB, przez co wstaje od razu.
Na wszelki wypadek dam te 150 s i powinno być OK.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-MR3420 v2 - Konfiguracja Load Balancing
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc