Odp: DD-WRT na TL-WR1043ND
WDS jest w DD-WRT na 1043ND ???
![]()
i dziala komus? :>
Działa,
Dodatkowo powiem że build 14594 działa BARDZO stabilnie (w porównaniu do innych), nawet lepiej niż 14311.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → DD-WRT na TL-WR1043ND
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
WDS jest w DD-WRT na 1043ND ???
![]()
i dziala komus? :>
Działa,
Dodatkowo powiem że build 14594 działa BARDZO stabilnie (w porównaniu do innych), nawet lepiej niż 14311.
mozesz zrobic screenshota jak to wyglada w nim konfiguracja wds?
w takim razie bede musial sie powaznie zastanowic czy nie sproboje tego ![]()
bo na openwrt nie ma wds ![]()
A próbowałeś dodać option wds 1 do konfiga?
apclient + wds powinien działać.
mozesz zrobic screenshota jak to wyglada w nim konfiguracja wds?
w takim razie bede musial sie powaznie zastanowic czy nie sproboje tego
bo na openwrt nie ma wds
Robisz dokładnie tak jak jest na WIKI DD-WRT: jeden router na WDS-AP a drugi na WDS-Station (jeśli on też a być AP to musisz dodać interfejs wirtualny, który będzie AP/WDS-AP). Ustawiamy takie same SSID i hasło (WPA2 działa doskonale) i obserwujemy w statusie czy routery się połączą.
hej
dzieki za odpowiedzi
powiedzcie mi: wgrywam normalnie z dd-wrt firmware
Description Filename Date Size
TP-Link WR1043ND v1.1/v1.4 Firmware: Special image for initial flashing factory-to-ddwrt.bin 2010-04-23 7,69 MB
TP-Link WR1043ND v1.1/v1.4 Firmware: Webflash image tl-wr1043nd-webflash.bin 2010-04-23 7,69 MB
najpierw factory-to-ddwrt.bin a potem tl-wr1043nd-webflash.bin ?
a potem jak chce wrocic do openwrt to wgrywam normalnie openwrt?
Witam wszystkich bo to mój pierwszy post na forum
Uruchomiłem DD-WRT na TP-Link TL-WR1043ND hardware version 1.7. Działa trzeci dzień całkiem stabilnie. Uruchomilem ftp na usb, ssh, QoS, wifi N+G. Na innych routerach mam Tomato, DD-WRT ma wiele wspólnych cech wizualnych (w odróżnieniu od Luci, czy Gargoyle). W oryginalnym sofcie brakowało mi przede wszystkim QoS, choć działał stabilnie. Próbowałem OpenWRT ale nie działało stabilnie niestety, sporo problemów miałem z wifi (a może nie umiałem skonfigurować jak należy).
Wgrałem factory-to-ddwrt.bin v24 preSP2 build 14896
używając polecenia
sysupgrade -n /tmp/code.bin (z poziomu wcześniej zainstalowanego OpenWRT)
i śmiga.
BTW: Maksymalna prędkość jaką udało mi się osiągnąć przy kopiowaniu plików między dwoma laptopami, wszystko ustawione na N to nieco poniżej 3MB/s, ale dość równo, stabilnie.
Czesc,
podlaczylem drukarke HP p1005 pod TL-WR1043ND i mam:
Drukarka HP LaserJet P1005 jest podłączona przez USB.
Możesz połączyć się z drukarką po adresie IP 192.168.1.1 przez protokół HP JetDirect.
Nastepnie dodalem port TCP/IP, uzylem HP JetDirect i wskazalem sterownik do HP p1005.
Drukarka widnieje poprawnie ale nic nie drukuje.
Mozecie cos poradzic ?
A ten hp czasami nie potrzebuje firmware?
Nie wiem czy potrzebuje hp p1005 firmware jakis inny.
Znalazlem inny sposob poprzez CUPS, czy to macie sprawdzone ?
Nie wiem czy to ma znaczenie ale jak mam z Brother DCP 135C taki problem, że jak podłączam normalnie to router nie widzi drukarki i muszę dopiero wywalić printserver z routera i zainstalować od nowa z poradnika (te wszystkie komendy) i wtedy mi dopiero działa drukarka. Po którejś aktualizacji się tak stało i Cezary tłumaczył, że poprzednio był jakiś błąd, który naprawili (tylko, że jak to naprawili to mi drukarki nie widziało)
Bo twoja nie zwraca nazwy. Nie ma nazwy to system uważa że nic nie jest podłączone.
OK dziala Hp p1005 poprawnie.
musialem recznie zmienic:
uci set p910nd.@p910nd[0].device=/dev/usb/lp0
na
uci set p910nd.@p910nd[0].device=/dev/lp0
i drukuje na raw, 9100.
dzieki
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → DD-WRT na TL-WR1043ND
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc