Odp: Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Wyczyścić cache w przeglądarce?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wyczyścić cache w przeglądarce?
Robie jeszcze drobne poprawki... i w piątek Cezary wrzuci do repozytorium... Motywy będą dodane w Gargoyle jako możliwe do sciagniecia bo robi ich się już kilkanaście i stwierdził ze szkoda pamięci na to. Cezary mysle ze ze 3 można zostawić domyślnie wkompilowane np. : default, nowy Blue Ice oraz mój Gargoyle@TP-LINK.
Ja jestem za jednym podstawowym, reszta do sciagniecia. Szkoda pamieci.
I raczej tak będzie.
A jaki będzie w takim razie podstawowy ? Domyslny z gargoyle ?
On nie jest w pakietach tylko integralną częścią systemu. Więc tak. Wyjątkiem będą obrazy dla 4MB z USB; domyślny jest za duży żeby tam się zmieścić.
Aha
Wyczyściłem cache i nic. Zalogowałem się przez winscp protokołem SCP i w katalogu /plugin_root/www/themes nie mam nic. Rozumie ze polecenie jest dobre ?:
ln -s ścieżka oryginalnego motywu ścieżka do pendriva gdzie ma być motyw
ok widze skrot w tym katalogu /plugin_root/www/themes/Gargoyle@TP-LINK jednak ja zminiłem coś w plikach w tym skrocie to nie sa widoczne zmiany w przeglądarce. Czyli chyba cos zle zlinkowałem...
Nie wiem czy odwrotnie nie powinno być.
ln -s ścieżka do pendriva gdzie ma być motyw ścieżka oryginalnego motywu
Ok poradziłem sobie. Skasowałem katalog w /www/themes i wgrałem go do /plugin_root/www/themes/
następnie dałem polecenie
ln -s /plugin_root/www/themes/Gargoyle@TP-LINK /www/themes/
@pepe: edytuj swoje posty a nie tworzysz nowe bo śmietnik robisz i generujesz niepotrzebne powiadomienia.
Ok sorrki
następnie dałem polecenie
ln -s /plugin_root/www/themes/Gargoyle@TP-LINK /www/themes/
I tak może być. Ja tam wolę trzymać w /tmp, bo przecież pendrive to też FLASH... ![]()
Spoko ale pen driva wymienie i tyle jak cos. Koszt ok 20zl a pamieci w routerze raczej sam nie wymienie.
Jaja sobie robicie?
/tmp to ram a nie flash, ram się raczej nie zużywa
Teraz poważnie ile taki flash może wytrzymać zapisów/wykasowań "realnie" powiedzmy w WDR4300?
Jaja sobie robicie?
/tmp to ram a nie flash, ram się raczej nie zużywa
Przeczytaj dokładnie zanim coś napiszesz... nikt tutaj nie napisał, że w /tmp jest montowane coś co fizycznie znajduje się we FLASH.
Teraz poważnie ile taki flash może wytrzymać zapisów/wykasowań "realnie" powiedzmy w WDR4300?
Żeby cokolwiek zapisać musisz najpierw wykasować, a najmniejszą jednostką jaką możesz wykasować jest sektor, zazwyczaj o rozmiarze 4, 32 lub 64 KB. Żywotność? Różnie... teoretycznie około >100 tysięcy cykli. Praktycznie? Miałem już przypadki kilku TP-Linków, w tym 1043ND, w których kość była do wymiany.
Jak kiepski producent to 10000 cykli zapisów. Flash masz 8MB, blok ma 64KB, wylicz sobie ile bloków jest i zakładając że masz 50% z nich wykorzystane (na jffs) oblicz prawdopodobieństwo wystąpienia błędu na bloku pamięci, zakładając zapis raz na sekundę.
Mi się nie chce liczyć, pewnie z kilka lat wyjdzie.
Marczelo
Dzieki za miłe słowa. Motyw dostał kilka jeszcze kosmetycznych zmian i jeszcze sprawdzam go. Dziś najpóźniej do wieczora wysyłam go ostatecznie do Cezarego aby wrzucił do kompilacji badz repozytorium...
Bo są plany ze motywy zostaną usunięte z kompilacji chociaz mysle ze tak ze trzy domyślnie powinny pozostać.
Zostać powinien tylko domyślny w każdym routerze, reszta motywów powinna być dostępna jako pluginy do instalacji przez użytkownika.
dokładnie... bo za chwile wyskoczy 15 ludzi z super motywami i każdy z nich będzie sie pchał żeby jego motyw był domyślnie w kompilacji. Bez przesady Panowie. Gratulacje za kawał dobrej roboty bo wygląda to naprawde fajnie. Ale uważam że niech to pozostanie jako pluginy i każdy sam zdecyduje czym będzie chciał zapchać sobie troche pamięci ![]()
Już napisałem że tak będzie zrobione ![]()
bo i tak można je skasować
Tyle, że po skasowaniu elementów wkompilowanych w obraz wcale nie uwalniasz miejsca...
Jak zawsze pomocny marczelo. Dziekujemy
Nie no, "miszcz" jak zawsze. Ale zaczął przynajmniej edytować swoje posty i za to mu dziękuję.
Ok wersja ostateczna mojego motywu trafiła do Cezarego... Zostanie umieszczona w repozytorium jako plugin do sciągnięcia z poziomu GUI. Używajcie i testujcie. Jakiekolwiek uwagi mile widziane... w temacie tutaj bądź na priv. Zgłaszajcie co źle działa to ewentualnie będę sprawdzał i próbował poprawić.
Miłego użytkowania ![]()
Już pojawiło się do pobrania;) Mi sie podoba.
ew. można zmniejszyć tą ramkę wokoło ;]
Mowisz o ramce wkolo calej szaty ta czarna tak ?
Pare minut temu wysylalem Cezaremu jeszcze poprawiana wersje. Mam nadzieje ze wrzucona jest ta ostateczna. A ramke moze zmniejsze.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc