Odp: RTL-SDR czyli skaner radiowy ze sticka DVB-T
Znając życie wciągnęło by mnie to. Może napisze ktoś kto używa - co usłyszał juz;)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → RTL-SDR czyli skaner radiowy ze sticka DVB-T
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Znając życie wciągnęło by mnie to. Może napisze ktoś kto używa - co usłyszał juz;)
Może napisze ktoś kto używa - co usłyszał juz;)
Lepiej nie, bo można sobie zaszkodzić.
Zazwyczaj z ciekawości słucha się pasma przeznaczonego nie dla zwykłego kowalskiego więc nie legalnym jest przekazywanie usłyszanych informacji ![]()
Na Debiana istnieje jakaś aplikacja ? Podłączyłbym sobie pod serwerek domowy
np dump1090
OK, teraz zakupy:D
http://allegro.pl/tuner-tv-usb-dvb-t-mp … 45123.html
Polecają dwa RTL2832U / R820T i RTL2832U / E4000 ten pierwszy podobno ma szerszy zakres
Pokaż coś ciekawego w jakims sklepie po prostu;)
RTL2832U / R820T to własnie ten co wybrałeś a drugi RTL2832U / E4000 Not Only TV LV5T
OK, teraz zakupy:D
Ten niestety nie ma zwykłego gniazda antenowego, tylko jakieś małe.
Ja mam LV5T Deluxe, jeszcze z czasów kiedy ludzie kupowali tunery żeby TV oglądać
planuję zamontować w samochodzie.
Pewnie to gniazdo to sma lub podobne
Na aukcji sprzedaje tez przejsciowki, zreszta juz jedna taka przejsciowke mam.
Jak tam zdzichu6969@ zapał nie minął ? ![]()
U mnie to tylko samoloty słychać i depesze na acarsd a czasem tylko ktoś na CB sie odezwie.
Odebrałęm sąsiadki telefon przypadkowo, nie moge sie wstroić w samoloty, chyba mam za slaba antene
Oooo to podaj tą częstotliwość telefoniczną
osiągnięto efekt większy niż zakladany...
Około 900MHz
A na jakim sprzęcie konkretnie? tym z 56 postu, który podaleś?
Tak
Samoloty odbierałem na kawałku koncentryka główną żyłę odkryłem na 49cm a oplot jako przeciwwaga, na szybko ale coś tam odebrała. trochę lepszym rozwiązaniem była kolejna antena o dł 5,44m rozwieszona na balkonie coś jak tu
Witam,proszę o pomoc w instalacji sdr ,dopiero zaczynam poznawać openwrt wiec prosił bym o łopatologiczne wytłumaczenie jak mam zainstalować pakiety ,mój sprzęt to linksys wrt350n i OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-beta2 ,
Instalujesz pakiety za pomocą narzędzia "opkg". Tutaj masz napisane jak tego używać.
ok tylko podczas instalacji paczek wyskakuje cos takiego:
Unknown package 'rtl-sdr'.
Collected errors:
* pkg_hash_fetch_best_installation_candidate: Packages for rtl-sdr found, but incompatible with the architectures configured
* opkg_install_cmd: Cannot install package rtl-sdr.
root@OpenWrt:~#
Tego pakietu nie ma w 12.09-beta2. trunka sobie zainstaluj to będziesz miał. Lub kompiluj samodzielnie.
trunka niema pod wrt350n v2 chyba ze ja szukam nie tam gdzie potrzeba
Skompilować musisz.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → RTL-SDR czyli skaner radiowy ze sticka DVB-T
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc