51

Odp: Firmware wczytuje się bez końca

Cezary napisał/a:

Ten z 5 nie jest poprawnym art'em, wygląda to na na przypadkowe dane. Nie chce zrobić upgrade to musi przesunąć tą partycję, a że to nie jest art to się buntuje. Teraz musiał być zawartość 8 skopiować do 5, powinno pomóc.

OK. Dla Ciebie to "bułka z masłem" a dla mnie to "czarna magia"-jak to mogę zrobić???

52

Po nocnych przemyśleniach - zignorować to, zmienić w  /lib/upgrade/dir825.sh (zakomentować) tą część która to sprawdza i po prostu wykonać sysupgrade. Masz oryginalne dane kalibracyjne, więc można to później w razie czego odzyskać. Tylko żeby później nie było na mnie smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

53

Cezary napisał/a:

zmienić w  /lib/upgrade/dir825.sh (zakomentować) tą część która to sprawdza i po prostu wykonać sysupgrade.

A tak bardziej szczegółowo to jak to zrobić (próbowałem tak po prostu wrzucić do konsoli ssh ale wyrzuca błąd) 

root@OpenWrt:~# /lib/upgrade/dir825.sh
-ash: /lib/upgrade/dir825.sh: Permission denied
root@OpenWrt:~# lib/upgrade/dir825.sh
-ash: lib/upgrade/dir825.sh: not found
root@OpenWrt:~# 

54

Skasuj plik, pobierz go ode mnie, zrób sysupgrade.

Zmieniłem zawartość tego pliku.

55

Cezary napisał/a:

Skasuj plik, pobierz go ode mnie, zrób sysupgrade.

Z pendriva usunąłem 5.bin, od Ciebie-gdzie jest do pobrania? Dwa najważniejsze jak zrzucić ww plik do routera? (a jak usunąć 5.bin z routera?)

56

Post 21 tego wątku.

57

Wykonałem ale niestety wypluwa nadal to samo

Sending TERM to remaining processes ... uhttpd dnsmasq ntpd syslogd klogd hotplug2 ubusd netifd 
Sending KILL to remaining processes ... uhttpd 
Switching to ramdisk...
Performing system upgrade...
no valid calibration data found in caldata
unable to backup calibration data

58

Jeszcze raz zrób bo zmian nie zapisałem.

59

Dobrze że Twój support-udało się! smile Wielkie Dzięki za wytrwałość. smile  P.S  Mam teraz wgrane open-wrt z luci-jak w nim ustawia się połączenie 3G? Jest zakładka wan-3g/cdma ale nie ma szczegółów połączenia (przez konsolę ssh-dobrze kombinuje?) . Wreszcie mam użyteczny flash! smile

60

Nie, zainstaluj luci-proto-3g jak tego nie zrobiłeś. W konfiguracji interfejsu będziesz miał wybór 3g i miejsce na wpisane apn i innych takich.

61

A tak z doświadczenia-który firmware lepiej działa na podobnych routerach do DIR-825 Gargoyle czy czyste Openwrt? Jest jakaś reguła?

62

Gargoyle to gui z modyfikacjami, więc jeżeli chodzi o samą podstawę to różnicy nie ma.

63

Cezary, prośba-mógłbyś uaktywnić link z postu 21, bo skakałem po różnych wersjach softu i jestem w punkcie wyjścia. neutral

64

Tak. Tylko nie popsuj sobie czegoś.