Odp: Odczyt trybu pracy modemu 3g
Super dzięki, wpisanie komend AT z ręki już znalazłem. Ale co rozumiesz przez to, że za krótko czekam? Próbowałem waitfor "OK", waitquiet 10 0.5 i nic. Nie bardzo rozumiem. ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Odczyt trybu pracy modemu 3g
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Super dzięki, wpisanie komend AT z ręki już znalazłem. Ale co rozumiesz przez to, że za krótko czekam? Próbowałem waitfor "OK", waitquiet 10 0.5 i nic. Nie bardzo rozumiem. ![]()
get 1 "^m" $s
masz echo lokalne włączone i wyświetla to co wprowadziłeś. Zrób jeszcze jednego geta.
Ooooo... Nie wpadł bym na to.
Drugi get rozwiązał problem. Jesteś wielki!!! Bardzo dziękuję.
No nie, nie potrafię. ![]()
Nie kumam ajaxa ni w ząb. Dodałem do signal.sh: echo -e "AT+CREG?\r" >/dev/ttyUSB1 && grep -m1 "CREG:" /dev/ttyUSB1
Ale jak to przeprasować do signal.html to już nie mam pojęcia. Szperam porównuje ale za cholerę nie kumam.
Ajax to już tam masz, musisz po prostu tylko w js przeparsować output.
No niestety, nie mam o tym pojęcia ![]()
Próbowałem coś, wydedukować na podstawie tego co jest ale błądzę i nic nie rozumiem.
Chyba szybciej jednak będzie schodzić z drabiny i odświeżać 3ginfo. Niż teraz zgłębiać jave ![]()
Tak myślę, że za pobranie danych odpowiada req.open a potem jest to wrzucone do tablicy. Jednak chyba już mi mózg się przegrzał. Za długo przy kompie siedzę ![]()
Zrobiłem
Dodałem do signal.html:
var ci = arr[5];
var lo = arr[6];
document.getElementById('cid').innerHTML=ci;
document.getElementById('loc').innerHTML=lo;
oraz:
<span class="l">LOC:</span><span id="cid" class="r"></span>
<span class="l">CID:</span><span id="loc" class="r"></span>
Nie qumam jak to działa ale działa. Znaczy wydaje mi się, że linia: document.getElementById('cid').innerHTML=ci;
odpowiada za odświeżanie wyniku na stronie. Natomiast następna za wyświetlanie wartości.
Nie kumam kompletnie dlaczego jak zamienię kolejność poszczególnych linii. np. linię:
document.getElementById('loc').innerHTML=lo;
wstawię po: document.getElementById('precent').style.width=p+"%";
to nic nie działa.
Ale pomimo, iż nie wiem dlaczego to działa więc sukces jest ![]()
Po upgrejdzie tryb pracy pokazuje prawidłowo.
Dziękuję bardzo.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Odczyt trybu pracy modemu 3g
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc