Odp: Gargoyle - LTE 150Mb/s z Huawei E3276
Jak będę miał modem na dłużej żeby nim się pobawić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle - LTE 150Mb/s z Huawei E3276
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak będę miał modem na dłużej żeby nim się pobawić.
Cezary mogę Ci wypożyczyć na jakiś czas taki modem, jeżeli reflektujesz.
Czemu nie, odezwę do Ciebie na priv.
Fajnie by było gdybyś zrobił gotowe obrazy do routerów z obsługą modemów Huawei E3276 tak jak wszystkich innych modemów do tej pory... Byłby to obraz na czasie bo teraz na czasie zrobił sie modem E3276...
@pepe_lodz: zacznij czytać może. Przecież obsługa e3276 jest dodana od kilku wersji. Tylko że z gui tego nie ustawiasz w włączasz z konsoli.
Aha... A jest szansa ze bedzie obsluga z GUI ?
Patrz post #151
No ok to w takim razie czekamy ![]()
Czy wiadomo coś już na temat aby obraz gargoyle zautomatyzować całościowo do obsługi E3276 razem z GUI ?
Nie wiadomo jeszcze.
Ale działasz już coś w tym kierunku ?
Staram się.
Super
zapewne sporo osób będzie Ci wdzięczna ![]()
Czemu? To openwrt i tak jest, więc wklepanie tych 3 linii i tak nie powinno sprawić nikomu problemu.
Których trzech linii ?
A czy da się z tym modemem skonfigurować Gargoyle tak aby jako łacze główne było z WANa kablowego a tylko jako BACKUP aby modem LTE łączył się w przypadku zaniku łącza głównego ?
W jaki sposób to wykonać bo zastanawiam się nad zakupem WDR4300.
Czy będzie miał on lepszy zasięg WIFI niż WDR3600 ?
http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl czytaj.
Modem LTE to zwykłe łącze, więc jak sobie skonfigurujesz to tak będziesz miał. Czytaj o multiwan, mwan2/mwan3.
A czym rożnią się WDR3600 od WDR4300 ? Czy jak gargoyle na WDR3600 chodzi stabilnie to na WDR4300 tez powinno ? Bo zastanawiam się który zakupić...
A http://openrouter.info/forum/viewtopic. … mp;start=0 polecam do poczytania ![]()
A czy jak recznie skonfiguruje multiwan aby 3G było jako backup i pojawi się nowe gargoyle i zaaktualizuje na routerze to pewnie musze wszystko od nowa konfigurować ? Nie ma może możliwości zachowania konfiguracji a potem przywrócenia ? Chodzi mi o ta reczna konfiguracje...
Jeżeli nie zrobisz zachowania plików konfiguracyjnych to to wyleci. Jeżeli zrobisz - część może się zachować (np. network czy firewall) ale nie ręcznie pisane skrypty.
miałem na myśli ogolnie skonfigurowanie multiwan na 3G czyli wszystko co związane z tym... nic poza tym.
Byłby ktoś tak miły i wytłumaczył kompletnemu laikowi jak zajnstalować e3276 z plusa na mr 3020? Wgrałem jakiś soft gargoyle ale chyba coś zrobiłem zle i nie wykrywa modemu
Nawet nie wiem jak skonfigurować pomocy :<
Ustawić ręcznie interfejs wan: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=58981#p58981
A jest opcja żeby pobrać jakiśplik z ustawieniami i wgrać? :q Bo dla mnie to czarna magia :<
To z linku jest gotowcem właśnie...
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle - LTE 150Mb/s z Huawei E3276
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc