Odp: wrt160nl kilka zagwostek
Zrób firstboot, zainstaluj digitemp jeszcze i zobacz.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → wrt160nl kilka zagwostek
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zrób firstboot, zainstaluj digitemp jeszcze i zobacz.
Oki, to dzisiaj wieczorem będę działał i dam znać, teoretycznie powinno pójść jak z płatka ![]()
Dokładnie.
Miło mi donieść, że ruszyło
Dzięki po raz kolejny za naprowadzenie ślepca na właściwą drogę
No to teraz wykombinuj co zrobiłeś inaczej że działa.
Eeeeee, jedyne co mi przychodzi do głowy to, że za piewrszym razem jak to robiłem to piłem Żywca, a teraz Okocimia ![]()
A tak na serio, różnica taka, że wtedy najpier zainstalowałem nie tenpakiet co trzeba tzn. digitemp_3.6.0-2_ar71xx.ipk, potem go odinstalowałe i zainstalowałem digitemp-usb_3.6.0-2_ar71xx.ipk, po czym znowu go odinstalowałem i zainstalowałem wersję nowszą czyli 3. Teoretycznie wynik powinien być ten sam.
A może to jednak ten Okocim ![]()
Tak nawiasem, po którejś już instalacji konfiguracja mojego wrt160nl zajmuje mi 15 minut, tak więc nic tylko kombinować ![]()
No to kolejne pytanie, czy w jakiś prosty sposób da się na tym wrt160 odpalić webcamerę? Z tego co wyczytałem to drivery powinny być w jądrze, ale jakoś nie mogę namierzyć informacji co z tym dalej robić, po włączeniu kamerki.
Drivery są, ja skompilowałem dla uvc i gspca więc powinno to obejmować większość tych tanich i "niszowych" kamer.
Program do obsługi potrzebujesz. Motion, mjpeg-streamer czy coś w tym rodzaju. Opis masz u mnie, tyle że nie dla trunka, wiec musisz wziąć na to poprawkę.
Ok, dzięki, postaram się tym pobawić ale nie wiem czy czasu na to starczy.
A tak przy okazji, takie zapewne lamerskie pytanie. Moja sieć w domu wygląda tak, że wrt160 jest podpięty do isp poprzez ehernet, dalej standardowo mam sieć wewnętrzną 192.168.1.*. Adres ip jaki dostaję od isp jest widoczny z zewnątrz. A pytanie takie. Czy jak bym sobie postawił, przykładowo jakiś serwer www wewnątrz mojej sieci dajmy na to 192.168.1.50 to czy istnieje możliwość by był on dostępny z zewnątrz (z internetu)? Bo mi wydaje się, że to powinno być łątwe do zrobienia.
Tak, zwykłe przekierowanie portów. http://eko.one.pl/index.php?page=openwr … nykomputer
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → wrt160nl kilka zagwostek
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc