Wpadł ktoś na pomysł dlaczego z portu USB nie działa? Zrobiłem dzisiaj wersję aktywną, zasilanie z USB i jako, że korzystam z OWFS to mogłem sobie pozwolić na testy bez czujników. W trybie aktywnym owfs się "wiesza" jak odłączę USB i przełączę na pasywny, OWFS się uruchamia tworzy pliki - czyli jest OK. Bez dodatkowej diody i rezystora. Zastanawiam się nad podłączeniem zasilacza zewnętrznego ale 5V. Może zasilanie musi być z "zewnątrz"?
EDIT: Zasilacz z hub'a USB 5V 1A, to samo co na zasilaniu z USB. Przejście na 1-wire z zasilaniem związane jest z innym problemem, otóż do tej pory wszystko było podłączone do Dell'a Optiplex'a 260, 150W, i w trybie pasywnym śmigało kupę czasu. Ostatnio kupiłem Shuttle x27D, dwurdzeniowy Intel Atom, 60W co by na prądzie zaoszczędzić i kilka innych powodów. Po podłączeniu 1-wire znikła mi jedna czujka, kiedy je podłączyłem do starego kompa działały wszystkie (powtórzyłem to kilka razy, to nie przypadek). Pomyślałem słaby rs232 i robię aktywny. A tu dupa...
EDIT: Przełom, nadal na trybie pasywnym. Pomogło dołączenie czwartej czujki i teraz widzi wszystkie, bez niej dwie.