Odp: TP-LINK WR1043ND pytanie laika..
Raczej użytkownik powoduje błędy.
Sysupgade korzysta tak naprawdę mtd, ale ukrywa to wszystko przed użytkownikiem. No i jest takie samo na wszystkich urządzeniach, a w/w polecenie dla mtd juz niekoniecznie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-LINK WR1043ND pytanie laika..
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Raczej użytkownik powoduje błędy.
Sysupgade korzysta tak naprawdę mtd, ale ukrywa to wszystko przed użytkownikiem. No i jest takie samo na wszystkich urządzeniach, a w/w polecenie dla mtd juz niekoniecznie.
aha to takie buty... nie no ja zawsze korzystałem bezpośrednio z mtd i dopóki router na nowo nie wystartował nic nie wpisywałem, kilkałem...
Wydaje mi się, że Gargoyle na routerze działa bez problemów (jak już pisałem z innego kompa wchodzę i działam normalnie). Napiszę Wam jeszcze trik jaki muszę wykonać aby wejść z głównego kompa:
Wpisuję adres routera w przeglądarkę 192.168.1.1 - brak odpowiedzi ale jak wpiszę: 192.168.1.1/tu_cokolwiek to wchodzi do okna logowania, wpisuję hasło, klikam "login" i wtedy zamieli java i znów brak odpowiedzi, ale jak teraz wpiszę 192.168.1.1/basic.sh lub inną stronę z routera, to wchodzi i mogę działać. Wszystkie podstrony konfiguracji działają oprócz strony wylogowania - tam tez wywala błąd. Może Cezary będzie w stanie coś stwierdzić, ja wnioskuję, że problem dotyczy samej strony logowania i wylogowania do routera (tzn problemu z interpretacją tych stron na moim kompie). Pewnie są tam jakieś skrypty, których nie "trawi". Stąd obstawiam javę.
Co Ty na to Cezary?
A ja na to że nie mam takiego problemu na żadnej przeglądarce i żadnym routerze na którym widziałem gargoyle. Więc jesteś osamotniony z tym przypadkiem.
No cóż, to szukam dalej...:-(
Gargoyle w ogóle nie korzysta z java co najwyżej z JavaScript. U mnie działa, u Cezarego działa... skoro na jednym komputerze działa a na innym się wysypuje to znaczy że musisz mieć coś namieszane w opcjach przeglądarki. Podstawa to włączony JavaScript.
Java script jest włączony. Problem jest tylko ze stroną logowania i wylogowania routera. Pozostałe strony konfiguracyjne działają. Problem jest niezależny od przeglądarki (mam 5 różnych zainstalowanych i na wszystkich jest tak samo). Coś pewnie namieszane w samym systemie. Potestuję jeszcze co mi przyjdzie do głowy, jak nie znajdę rozwiązania to trudno, zobaczę jak będzie po następnej reinstalacji systemu.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Aha, wszystko działa normalnie przy połączeniu https (port 443)
ROZWIĄZANE!
Antywirus NOD przy domyślnie włączonej opcji "sprawdzania protokołu http" powodował te problemy. Co ciekawe wyłączenie Noda nie powodowało wyłączenia tej konkretnej opcji, dziwne. Podpowiedź znalazłem na forum angielskim Gargoyla. Taka pierdoła i tyle walki....
Mimo to sporo się nauczyłem o Gargoylu i nie mam zamiaru na tym poprzestać.
Dzięki jeszcze raz za pomoc.
Pozdrawiam
, zobacz mój 13 post w tym wątku.
Zgadza się, ale poprzestałem na wyłączeniu ochrony NOD-a czyli to co mam pod prawym przyciskiem myszki liczac na to, że wszelką ochronę wyłączam... a tu zonk. Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera, niestety.
Do miłego...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-LINK WR1043ND pytanie laika..
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc