576 (edytowany przez lexmark3200 2026-06-17 11:02:33)

Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 25.12 w stosunku do poprzedniej wersji

Philips. Tak zrobiłem hard reset. Ale pomimo resetu, po dłuższej chwili nie wstaje wifi i wyskakuje błąd - uszkodzenia wifi.
Generalnie zastanawiam się na czym to wifi jest, może na ESP32... Ale jak do grudnia na gwarancji...

577

Pewnie, trzeba oddać do serwisu. Może jakiś błąd przy upgrejdzie firmwaru się wydarzył. Jestem ciekaw czy coś więcej Ci po naprawie przekażą.

578

Generalnie, sam proces aktualizacji, wygląda jakby ktoś napisał to na kolanie.... Dosłownie. Jak wskoczyła informacja o dostępnej aktualizacji, to już stracił możliwość wysyłania ustawień z apki do urządzenia, aż nie wygrasz nowego softu. A nowy soft najpierw pobiera do apki, a później z apki wysyła do urządzenia.
Pewnie nie tylko ja (choć ja tam sporadycznie coś pisze dla ESP) ale chyba logiczne przy takiej aktualizacji zrobić podział na dwie partycje, czyli wygrywa nowy soft, jak nie wstanie, uruchamia się z drugiej (żadna chyba filozofia w tym nie jest).

579

@Cezary Czy była by opcja abyś dołączył do swoich obrazów mvebu openwrt/pull/23228 wsparcie dla NAS326 Zyxela i ewentualnie openwrt/pull/20641 wsparcie taskstats ?

580

Jeżeli tylko będzie chciało się kompilować dla 6.12 to tak. Sprawdzę wieczorem

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

581

Sprawdzałem, kompiluje się. Będzie za tydzień z następnymi buildani.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.