Odp: XUNISON Exigo D50 5G
Czyli przeglądarka na stronie 192.168.1.254 się odpala ?
Wrzucałeś przez zakładkę fw ?
Odpala się wybieram plik klikam update i strona łapie błąd a w konsoli jest to co widać na poprzednim poście czyli za duży plik
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → XUNISON Exigo D50 5G
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli przeglądarka na stronie 192.168.1.254 się odpala ?
Odpala się wybieram plik klikam update i strona łapie błąd a w konsoli jest to co widać na poprzednim poście czyli za duży plik
Masz jeszcze tftpboota do sprawdzenia
MiG25 napisał/a:Czyli przeglądarka na stronie 192.168.1.254 się odpala ?
a AW1000 też tylko okrojony się wgrywał (bez luci itd) ....
Masz jeszcze tftpboota do sprawdzenia
Obawiam się że również klapa ;P
Error specified load address not allowed
IPQ5018# tftpboot 0x82000000 test.bin
Port1 Down Speed :10M Half duplex
Port3 Up Speed :1000M Full duplex
Using eth1 device
TFTP from server 192.168.1.2; our IP address is 192.168.1.1
Filename 'test.bin'.
Load address: 0xry 'hIPQ5018#
nknown command '
IPQ5018# tftpboot 0x82000000 test.bin
Using eth1 device
Filename 'test.bin'.
Load address: 0x82000000
IPQ5018# printenv loadaddr
## Error: "loadaddr" not defined
IPQ5018# tftpboot $loadaddr test.bin
Using eth1 device
Filename 'test.bin'.
Load address: 0x82000000
IPQ5018#a skąd ten adres 0x82000000 wziąłeś ? Może samo "tftpboot test.bin" zadziała ...
Ale samo tftpboot i nich pokaże domyśle wartości.
Ładuje z adresu 0x44000000. Jest to w logach.
a skąd ten adres 0x82000000 wziąłeś ? Może samo "tftpboot test.bin" zadziała ...
Hehe z podpowiedzi AI ???? które kazało mi sprawdzić różne adresy iiii stwierdziło na koniec że to zablokowane ???? ja na dziś odpuszczam o 4 wstaje do roboty ???? powrócę do zabawy jutro.
Natomiast ja mam jeszcze pytanie za 100 pkt jak zrobię wylut pamięci i odczytam ją bezpośrednio programatorem to mogę mieć w d** zabawę z tymi ubotami ???? bo jak się wkurzę to tak zrobię i bd modyfikować na żywca jak padnie to wgram programatorem do kości i jazda na nowo ????
Ładuje z adresu 0x44000000. Jest to w logach.
Mądrego to dobrze i posłuchać :) jutro sprawdzę
MiG25 napisał/a:a skąd ten adres 0x82000000 wziąłeś ? Może samo "tftpboot test.bin" zadziała ...
Hehe z podpowiedzi AI ???? które kazało mi sprawdzić różne adresy iiii stwierdziło na koniec że to zablokowane ???? ja na dziś odpuszczam o 4 wstaje do roboty ???? powrócę do zabawy jutro.
Natomiast ja mam jeszcze pytanie za 100 pkt jak zrobię wylut pamięci i odczytam ją bezpośrednio programatorem to mogę mieć w d** zabawę z tymi ubotami ???? bo jak się wkurzę to tak zrobię i bd modyfikować na żywca jak padnie to wgram programatorem do kości i jazda na nowo ????
Generalnie tak, możesz odlutować i zgrać/wgrać nowy soft. Ale docelowo to nie jest sposób - bo to nie jest możliwość dla wszystkich. O ile wgrywanie przez uboota jeszcze ujdzie to zabawa z programatorem jest już dla super zaawansowanych i wielu sobie z tym nie poradzi.
Także męcz tego uboota.
BTW. A czemu po prostu nie wgrywasz z softu jako aktualizację? Ja wiem że trzeba recovery opanować, ale dlaczego nie próbowałeś wgrać przez luci tak po prostu?
ArTu napisał/a:MiG25 napisał/a:a skąd ten adres 0x82000000 wziąłeś ? Może samo "tftpboot test.bin" zadziała ...
Natomiast ja mam jeszcze pytanie za 100 pkt jak zrobię wylut pamięci i odczytam ją bezpośrednio programatorem to mogę mieć w d** zabawę z tymi ubotami ???? bo jak się wkurzę to tak zrobię i bd modyfikować na żywca jak padnie to wgram programatorem do kości i jazda na nowo ????Generalnie tak, możesz odlutować i zgrać/wgrać nowy soft. Ale docelowo to nie jest sposób - bo to nie jest możliwość dla wszystkich. O ile wgrywanie przez uboota jeszcze ujdzie to zabawa z programatorem jest już dla super zaawansowanych i wielu sobie z tym nie poradzi.
Także męcz tego uboota.BTW. A czemu po prostu nie wgrywasz z softu jako aktualizację? Ja wiem że trzeba recovery opanować, ale dlaczego nie próbowałeś wgrać przez luci tak po prostu?
Wgrać mogę ale nie chce mieć ładnej doniczki
jak nie opanuje jak wgrać soft przez uboota to jak dobrze rozumiem jak soft nie wgra się prawidłowo to będzie cegiełka i jakoś chciałbym mieć możliwość powrotu nawet jeśli programator to tymczasowe rozwiązanie to w czasie kiedy bd walczył z ubotem może ktoś będzie w stanie poprawić soft jeśli coś pójdzie nie tak jak powinno jako amator to ciężko się za to zabrać wszystko samemu i w jednym czasie mając też ograniczony zasób czasu a myślę że normalny soft przyda się nie tylko mi
bo tak naprawdę jedyne czego obecnie mi brak to Wireguarda ale też nie jest to na tyle paląca kwestia żeby stawać na głowie bardziej zależało mi na 5g bo zrezygnowałem z światłowodu orange ze względu na ich zagrania z przedłużaniem umowy ale to długi nudny temat. dziś wieczorem/ w nocy postaram się pomęczyć uboota a jeśli mi to nie wyjdzie to rwę pamięć i odczytuje programatorem o ile svod sobie z tym poradzi bo może z 1 w życiu póki co korzystałem z tej funkcji ![]()
Jeśli masz programator , to jak najbardziej możesz zgrać całą pamięć , wtedy jak uceglisz ,to wgrywasz spowrotem programatorem co zczytałeś z pamieci wcześniej.
Ale docelowo ,tak jak piszsz , trzeba znać zasady wgrywania...
@Cezary, jesteś w stanie skompilować minimalną wersję , taką ,żeby przez ten webowy uboot weszła ? A dwa ,przydałby się też initramfs , żeby startować go zarówno z uboota , a najlepiej z pendrive...
Więc sprawdzaj ten tftpboot.
Jeśli masz programator , to jak najbardziej możesz zgrać całą pamięć , wtedy jak uceglisz ,to wgrywasz spowrotem programatorem co zczytałeś z pamieci wcześniej.
Ale docelowo ,tak jak piszsz , trzeba znać zasady wgrywania...@Cezary, jesteś w stanie skompilować minimalną wersję , taką ,żeby przez ten uboot weszła ? A dwa ,przydałby się też initramfs , żeby startować go zarówno z uboota , a najlepiej z pendrive...
Jest tam initramfs.
To najpierw wgrywaj initramfs przez tftp i go odpalaj z pamieci.
Jak pójdzie , to wgraj initramfs na pendrive i go odpal z pendrive.
Jak jest ok , to wtedy próbuj wgrać sysupgrade z odpalonego initramfs...
Jak ten initramfs i sysupgrate będzie ok , to poprosimy Cezarego o minimalną wersję ( bez niczego ) ,żeby sprobować go wgrać przez webowy uboot....
Panowie jak pisałem będę walczył dalej wieczorem lub nocą
Uboot z USB nie widzi pendrive jedynie modem fatls USB 0 sprawdzałem do 5 daje wynik brak urządzenia czy błędne urządzenie jest to w logach z wczoraj
No to musisz palcem pokazać , bo ja nie widzę loga z tego , ani jak robiłeś tego pena ![]()
Panowie jak pisałem będę walczył dalej wieczorem lub nocą
Uboot z USB nie widzi pendrive jedynie modem fatls USB 0 sprawdzałem do 5 daje wynik brak urządzenia czy błędne urządzenie jest to w logach z wczoraj
Pokaż co zwraca usb start z wpiętym pendrive.
I ew używaj innego pendrive (jakiś starszy model)
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → XUNISON Exigo D50 5G
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc