Odp: CRON - skrypt do kontrolowania połączenia
Ok, bo wyżej wspomniałeś, że tmp mam zawolony, więc co mogę usunąć, żeby poprawić działanie sysupgrade ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → CRON - skrypt do kontrolowania połączenia
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ok, bo wyżej wspomniałeś, że tmp mam zawolony, więc co mogę usunąć, żeby poprawić działanie sysupgrade ?
Np. wyłącz luci, sambę czy inne programy na czas aktualizacji. Do aktualizacji ich nie potrzebujesz żeby działały.
Super, dziękuję.
Jeszcze jedna rzecz. Podczas logowania się przez sh, wyświetla się taki fajny monit o parametrach routera, obciążeniu routera. Czy da się go wywołać na żądanie? Czy jedynie podczas pierwszego logowania się do routera?
Polecenie
sysinfo.sh. To moja produkcja.
Wiem, to jest świetne
Dzięki!
Mam jeszcze pytanie odnośnie skryptów oraz pliku w którym jest treść maila, który ma zostać wysłany automatycznie przez MSMTP, jakie powinny mieć uprawnienia pliki tester.sh oraz mail.txt.
tester.sh to uruchamiania przez roota i wszystkich, mail.txt do odczytu
czyli tester.sh 755, a mail.txt 655 ?
Przy okazji w wykluczeniach sysubgrade.conf w różnych wersjach eko.one miałem:
/etc/ssl/
/etc/wireguard/
/etc/config/
/root/
/etc/backup/list-user-installed-packages.txt
/etc/mail.txt/
/etc/tester.sh/
W najnowszej w 24.10 pod zyxela
pusto, więc dodałem jedynie
/etc/mail.txt
/etc/tester.sh
Czy te są potrzebne?
/etc/ssl/
/etc/wireguard/
/etc/config/
/root/
/etc/backup/list-user-installed-packages.txt
To czy jest to potrzebne czy nie od od ciebie zależy. Nikt ci nie odpowie czy TY potrzebujesz tych plików czy nie.
czyli tester.sh 755, a mail.txt 655 czy 644?
644
Dziękuję
Wszystko poprawione!
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → CRON - skrypt do kontrolowania połączenia
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc