Cezary napisał/a:Zostajemy przy opkg dla tego wydania. Właśnie weszło 109 łatek zaimportowanych z mastera.
No chyba nie jest dopracowane, mam 2 routery Xiaomi Mi Router AX3000T (jeden jako glupi AP) i mam dziwny obiaw po upgradzie na obu do 24.10 (cofnalem do ostatniego 25.05 snapshota problem zniknal). Problem polega na tym, ze znikaja protokoly po przelaczeniu klienta miedzy routerami (uzywam usteera). Jest tak ze tcp dziala z http a np samba czy terminal server protokol znika, nie mozna sie polaczyc z serwerem lub miedzy kompami po SMB ale tez znika terminalserwer protokol. Na poczatku (roznie to jest w czasie) ale po godzinie czasami po 1/2 godziny, nagle zrywa polaczenie terminal server albo windowsowe shary, mam na sambie serwerek na linuxsie. Po restarcie chwile jest dobrze i znowu ten sam obiaw, po zaladowaniu backapu configow znowu godzine chodzi prawidlowo, a potem pojawia sie problem. Nie pomagaja restarty, wylaczanie z produ, zmiana portow dla glupiego AP. Co ciekawe dzieje sie to po wifi na 160 MHz na 5G na 2.4G wszystko jest ok, po kablach tez jest ok nic sie nie dzieje. Myslalem ze padla mi karta w laptopie, ale podmienilem karte, efekt byl taki sam. Cos sie wydaje ze 5G sterownik nie do konca jest dopracowany, albo gdzies cos sie przepelnia i nie czysci, kabel i 2.4G dziala bez zarzutow. Probowalem tez router glowny 24.10 i 2 25.05 ale to samo sie dzialo
Po cofnieciu na obu do 25.05 ostatniego builda wszystko wrocilo do normy, problemy zniknely.