26 (edytowany przez MiG25 2025-11-10 09:26:56)

Odp: WNC DL5M2

No i jeszcze ew jeden na górze... Na PCB jak zdejmiesz stary to będziesz widział.
I to na PCB bym nakładał tą cyne niskotopliwa , a gniazdo kładł w ostatniej fazie,żeby szybko złapało i studzenie od razu.

EDIT: No i jak masz gniazdo , to zobacz na "sucho" jak jest wykrywana SIMka - które piny się zwierają bądź rozwierają po włożeniu karty ( przeważnie właśnie jest zwarcie pomiędzy pinami jak karty nie ma , i robi się "rozwarcie" jak karta jest).

Po wlutowaniu pierwsze co robisz , to mierzysz omomierzem ,czy odpowiednie piny od detekcji się zwierają i rozwierają. Jesli to nie działa prawidłowo to siłą rzeczy karta nie będzie wykrywana.

27 (edytowany przez Scenic 2025-11-10 09:46:21)

Mogę wymienić gniazdo jeśli chcesz kwestia dogadania na email. Tylko roboty więcej jest bo jest pad urwany z czego co widzę.

28 (edytowany przez frutis 2025-11-10 11:34:50)

Scenic napisał/a:

Mogę wymienić gniazdo jeśli chcesz kwestia dogadania na email. Tylko roboty więcej jest bo jest pad urwany z czego co widzę.

Nie mam jeszcze nowego gniazda. Jest do kupienia tutaj: https://pl.aliexpress.com/item/1005003173970384.html

A co do urwanego pada, to jest możliwa naprawa, że nie odpadnie po drugim włożeniu karty sim?

A to są chyba właściwe punkty lutownicze: https://i.imgur.com/7nHuaf3.png

29

Mam z 2 sztuki tego gniazda na stanie.

30

Po resecie do ustawień fabrycznych usunęły się paczki obsługujące modem i router w ogóle nie widzi SIM. Nie można ich nigdzie pobrać tak samo jak całego firmware. Próbowałem ręcznie kompilować i pojawił się problem, bo w routerze jest jakiś nietypowy procesor. Da się coś więcej zrobić czy wywalić ten sprzęt na śmietnik??

31

Jesteś pewien? Firmware producenta nie powinno być tak zrobione.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

32 (edytowany przez Scenic 2026-03-01 01:19:44)

Mam pytanie technicznie o blizniaku routerze WNC AF55 czyli robiony dla Tmobile i innych operatorów

Router ma hasło którego oczywiście nie ma zapisane na naklecje .        Log  z portu  szeregowego sie urywa od momentu startu systemu     czyli  specjalnie mają wyłączone.              On jest na Qualcomie SDR865  plus   5G SDX55                                   

Rozumiem ,ze aby odczytać co siedzi na kostce nand trzeba uzyc   programu np.  QFIL  a do niego trzeba miec  certyfikat Firehose Loaders        aby sie mógl połączyc  bez tego anie rusz?       Nie znam sie aż  tak  ale udało sie modem wprowadzić w tryb serwisowy i jest wykrywalny  ale         z czego co podpowiada bot  bez  Firehose loadera nic sie nie da zrobić.   Gdy mają włączone secure boot to musi byc dokładnie ten loader inny nie zadziała.  Ma ktos doświadczenie z tym ?

Takie routery to niestety mają wszystko poblokowane         a softu i aktualizacji w sieci nie ma.    To nawet nie ma osobnego ramu  a   ram i nand w jednej kostce.

33

Napisze to za Ciebie: specjalnie robiony elektrozłom. I później jest "ojej, bo nam planeta umiera".

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.