Odp: Stabilny router do 4G/5G do 1k zł.
Tam chyba wystarczy coś z flagami uBoota przestawić ( w stylu fw_setenv CheckBypass x ) ,żeby system wystartował z drugiej partycji... Szkoda ,że to nie jest opisane...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Stabilny router do 4G/5G do 1k zł.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tam chyba wystarczy coś z flagami uBoota przestawić ( w stylu fw_setenv CheckBypass x ) ,żeby system wystartował z drugiej partycji... Szkoda ,że to nie jest opisane...
Mam czas do końca tygodnia na odesłanie.
Czy przy zasięgu -90dBm antena zewnętrzna dużo da?
Wiesz że to pytanie jest typu "zależy" Jaka antena, jaki ma zysk, gdzie postawiona itd. Podłącz i sprawdź.
No nie mam anteny, bo nie wiem czy muszę kupić.
Czy jest jakiś sposób, żeby w Openwrt i trybie QMI modemu, zmienić operatora z Play na Orange?
W Playu jest roaming krajowy i można na np. ZTE przełączyć.
Jak w każdym modemie - włączasz roaming oraz robiasz
AT+COPS=? (to będzie długo trwało) żeby wyświetlić listę i (ew w ciemno)
AT+COPS=1,2,"26003"
EDIT by cezary: na allegro wystaw.
Czy jest możliwe, że komputronik by mi uznał rękojmię i zwrócił pieniądze za Zyxela, skoro rozłącza?
Czy jest to trudne do udowodnienia i nikt tam nie będzie sprawdzał uptime?
Zwykle sklepy idą na rękę użytkownikowi. Ale to różnie bywa.
Czy MC888 Pro można zasilać z powerbanka tak jak MC889? Ma USB-C na spodzie przy gnieżdzie kart. Nie znalazłem w instrukcji nic na ten temat.
MC801A nie dało się zasilić, a zewnętrzny MC7010 już tak ,więc idąc tym tropem tylko zewnętrzne się da... No ale jak masz to sprawdź.
Poza tym z tym zasilaniem przez USB-C to bym nie przesadzał, tam nie ma żadnego QC czy PD , więc działa tylko na 5V , więc bardzo łatwo o większy spadek napięcia i niedobór prądu ( wszak to może pobierac 15W co daje 3A ).
Mi MC889 nie udało się stabilnie zasilić, bez karty SIM owszem działał, ale przy próbie speedtestow się resetował. Może jakiś pewny Powerbank/zasilacz i "gruby kabel" dałby radę....
Pytam tak z ciekawości, jakby zdarzyło się jakby prądu zabrakło.
Mam kartę z Plusha i nie wiem czemu na S20 FE 5G działa 5G a na tym routerze nie chce.
I tak jeszcze zapytam, gdzie on ma tą antenę kierunkową i którą stroną powinienem go skierować w stronę nadajnika?
Jak Masz Mc888 Pro , to najprawdopodobniej nie jest on z polskiej dystrybucji i po prostu nie obsługuje N41....
Nikt w Europie poza Polską i chyba Irlandią nie ma N41 , stąd ZTE robi takie jaja....
EDIT: Dla jasności , ZTE dla routerów robi brandowane fw , i np. MC801A , MC7010 , MC888 i MC889 mają N41 z Polskich dystrybucji , natomiast router z innym fw (spoza Polski ) ma wyłączoną obsługą N41...
Co gorsza można sflashować MC801A czy MC7010 z Polskiej dystrybucji fw innym , i on będzie działać ( ale nie będzie miał N41) , ale tego routera co nie miał orginalnie N41 już polskim fw sflashować się nie da ( znaczy się da , ale modem wtedy nie wystartuje , będzie ciągle No Service)...
Jak Masz Mc888 Pro , to najprawdopodobniej nie jest on z polskiej dystrybucji i po prostu nie obsługuje N41....
Nikt w Europie poza Polską i chyba Irlandią nie ma N41 , stąd ZTE robi takie jaja....EDIT: Dla jasności , ZTE dla routerów robi brandowane fw , i np. MC801A , MC7010 , MC888 i MC889 mają N41 z Polskich dystrybucji , natomiast router z innym fw (spoza Polski ) ma wyłączoną obsługą N41...
Co gorsza można sflashować MC801A czy MC7010 z Polskiej dystrybucji fw innym , i on będzie działać ( ale nie będzie miał N41) , ale tego routera co nie miał orginalnie N41 już polskim fw sflashować się nie da ( znaczy się da , ale modem wtedy nie wystartuje , będzie ciągle No Service)...
Nie no no tego to się nie spodziewałem.
Wziąłem Pro, bo ma lepsze wifi, a różnica w cenie to było 69zł. Kupowałem w Media Expert i nawet nie wpadło mi do głowy, że on może nie mieć jakiejś częstotliwości...
Edit: W ustawieniach jest N41 ale i tak nie działa.
To jest chyba Polski soft.
CR_ABPLMC888PROV1.0.0B01
Inną rzeczą jakiej mi brakuje jest brak wyboru operatora. W MF289F mogłem w virgin mobile wybrać między nadajnikami Play i Orange, w MC888 Pro nie mogę.
To N41 musi działać, jest na stronie z wyborem pasm ,bo
w tych zagranicznych jego tam nie ma (choć w to można zaingerowac) , no i sprzedawany w Polsce (zobacz też co na pudełku jest).
To może na nadajniku o którym myślisz nie ma N41 , tylko jest na innym?
W Pluzie bez problemu kotwica/pasmo podstawowe może być z jednego nadajnika (I to bez 5G) a samo N41 z innego...
To N41 musi działać, jest na stronie z wyborem pasm ,bo
w tych zagranicznych jego tam nie ma (choć w to można zaingerowac) , no i sprzedawany w Polsce (zobacz też co na pudełku jest).
To może na nadajniku o którym myślisz nie ma N41 , tylko jest na innym?
W Pluzie bez problemu kotwica/pasmo podstawowe może być z jednego nadajnika (I to bez 5G) a samo N41 z innego...
No na S20 5G działa dobrze w tym samym miejscu. Chyba, że 5G w Plushu na kartę nie działa w routerach?
Działa działa
Pojawił się kolejny problem.
Urządzenia się nie widzą między 2.4Ghz a 5Ghz Wifi.
Ale już między LAN a WIFI się widzą.
Niestety mam Raspberry Pi zero 2w które ma tylko wifi 2.4Ghz i za każdym razem jak chcę się do niego dostać, to muszę przełączać w telefonie na 2.4Ghz.
Da się coś z tym zrobić? Jakby to nie jest jakiś wielki problem.
Masz włączoną izolację klientów na wifi?
Masz włączoną izolację klientów na wifi?
Nie
To musi ci działać, nie ma innego mechanizmu blokującego ruch jeżeli oczywiście te dwa radia są w tym samym bridgu.
Zmiana szyfrowania wifi z WPA-PSK/WPA2-PSK na samo WPA2(AES)-PSK pomogła.
Nie wiem jaki to miało związek.
Dzisiaj od rana ten ZTE mi wariuje i przełącza na kanały DFS, mimo, że mam na sztywno ustawiony kanał 36,który jest wolny włącznie z wszystkimi kanałami non-dfs. A ten router i tak przełącza na kanały DFS, gdzie są 2 sieci sąsiada.
Restart nie pomaga. I tak po paru minutach przełącza na DFS.
Jest opcja (option channels <i tu lista>) żeby mu ograniczyć kanały które może sobie wybierać. Jeżeli uważasz że wiesz lepiej - możesz mu kazać zrobić to tak a nie jak on chce).
Jest opcja (option channels <i tu lista>) żeby mu ograniczyć kanały które może sobie wybierać. Jeżeli uważasz że wiesz lepiej - możesz mu kazać zrobić to tak a nie jak on chce).
Ograniczyłem, a on i tak wybiera ten kanał gdzie jest inna sieć.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Stabilny router do 4G/5G do 1k zł.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc