1 (edytowany przez janptak 2011-09-25 07:48:02)

Temat: Backfire z wgraną LuCi i Multiwan 2x3G - jak zaktualizować?

JAk najlepiej zaktualizować instalacje backfire by Obsy do której potem dodałem ręcznie LuCi i skonfigurowałem multiwan dla dwóch modemów 3g. Trochę czasu zajęło mi skonfigurowanie tego i fajnie by było to jakoś tylko zaktualizować a nie konfigurować od początku.
Obraz Backfire mam z 20.08.2011. Czytałem, że można przez interfejs LuCi samo sysupgrade wgrać bez usuwania konfiguracji i powinno działać ale czytałem że ktoś uwalił sprzęt to chciałbym się spytać wcześniej. Z gargulcem to nie ma problemu bo tam wszystko jest a tu nie wiem bo w obrazach backfire nie ma LuCi i kilku dodatkowych pakietów.

Dzięki,

Netgear WDNR3700 v2
Gargoyle 1.6.2.2 (r42647)
Modem 3G: Huawei E372

2

Odp: Backfire z wgraną LuCi i Multiwan 2x3G - jak zaktualizować?

Tak samo. Jak zaznaczysz zachowanie plików konfiguracyjnych to będą one na miejscu. Tyle że jak zmieni się coś w systemie to te pliki mogą zawierać starą konfigurację...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dzięki!

Netgear WDNR3700 v2

4

Po wgraniu update przez luci zachowując konfiguracje ruter ma taki stan jak po świeżym wgraniu openwrt choć pliki konfiguracyjne zostają. Tak więc i tak trzeba od początku doinstalować wszystkie moduły a na końcu doinstalować LuCi.
Piszę to dla innych którzy się nad tym zastanawiają.

Netgear WDNR3700 v2

5

Tak, w tym przypadku zachowywane są pliki konfiguracyjne. Same pliki konfiguracyjne.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.