bili23 napisał/a:bili23 napisał/a:Cezary napisał/a:Masz modem przełączony na mbim nie qmi, więc łącz się przez mbim.
Dziękuję za wskazówkę, teraz to widzę
Tak czy inaczej - problem nadal występuje.
Po ustawieniu na /dev/ttyUSB2 - Błąd: Urządzenie sieciowe nie jest obecne
Po ustawieniu na /dev/cdc-mdm0: Błąd: Kod PIN został odrzucony
NO_SUBSCRIBER
I tak na zmianę... PIN jest na pewno OK.
Komunikat o PIN pojawia się także na karcie bez pinu (Play).
Mam dokładnie ten sam problem z powyższą wersją firmware. Nie umiem uruchomić z nią modemu 5G.
Oryginalnie był jakiś chiński QWRT (stabilny, działający aczkolwiek, kto wie czym naszpikowany), który zamieniłem na openwert MIFI, ale ten miał ograniczenia i również problem z modemem a w zasadzie brakiem możliwości rekonfiguracji.
Aktualnie (czasem działający mam ten firmware HikariWrt v1.1.0b 11072024 / LuCI Master 24.190.52475~7893f2d v1.1.0b z rzekomą obsługą 5G NSA , ale dziwnie on działa ponieważ co któryś restart nie łączy się z modemem *jakby przełączał się on między MBIM a Quetel? Prędkości ma niezłe na agregacji 2xlte(+1x5g (250 MB DW i 90 UP). 5G NSA | B3 (1800 MHz) + B7 (2600 MHz) / n78 (3500 MHz) - tak i jak ktoś był ciekawy czy ta Beta wersja działa to ... trochę tak.
RG500QEAAAR13A01M4G
IP adress / Communication Port /dev/ttyUSB2
Protocol mbim
Chip Temperature 43 °C
Cell / Signal Information
MCC MNC 260 06
a w interfejsie pokazuje Protocol: Quectel Cellular
Uptime: 0h 22m 53s
Szukam najstabilniejszego softu do AW1000, który obsłuży z default modem 5G i agregację i ewentualnie drukarkę podłączoną po USB
Podeślijcie proszę linka do czegoś stabilnego (sprawdzony samograj).