Odp: Arcadyan AW1000
Zerotier w wersji darmowej po prostu ma limity, prędkości 22Mbps to i tak super wynik.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Arcadyan AW1000
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zerotier w wersji darmowej po prostu ma limity, prędkości 22Mbps to i tak super wynik.
MiG25 napisał/a:Tak, choć w zasadzie 5G to jest "dodatek" do LTE , zawsze kanałem podstawowym jest któryś band LTE.
Odinstaluj ten modemband.
Mam jeszcze taką zagwostkę ze jak wyłączę i wyłączę to muszę później zrobić ręcznie restart wan (a jest zaznaczone Bring up on boot)aby działało ....no chyba że to długo trwa i zaskoczy po pewnym czasie. Ty też tak masz?
wyskakuje error in legal sim coś w tym stylu na porcie wan
Po dzisiejszych testach na karcie od plusa ten problem nie istnieje jak włączam i wyłączam aw1000 i sam wszystko zaczytuje wsadzam od tmobile to wykakuje Error: Unknown error (SIM_ILLEGAL_STATE) i trzeba restart wan zrobic i działa. Masz jakiś pomysł?
Zmienić kartę ?
Ja mam u siebie też kartę T-Mobile ( pewnie dość starą pamiętającą Bluconnect , ale zawsze) , i jest ok .
Wstaw może logread takiego startu ( tylko może na tą stronę https://pastebin.com/ z linkiem tu) , to może coś ciekawego się wyczyta.
Zmienić kartę ?
Ja mam u siebie też kartę T-Mobile ( pewnie dość starą pamiętającą Bluconnect , ale zawsze) , i jest ok .
Wstaw może logread takiego startu ( tylko może na tą stronę https://pastebin.com/ z linkiem tu) , to może coś ciekawego się wyczyta.
Próbowałem 2 i jest tak samo z pinem bez pinu
Bardzo proszę
https://pastebin.com/KJ0Bi6x7
Cud ale napisałem dodałem skryp który resetuje całość tylko chodziło o to aby w odpowiednim czasie nie za wcześnie to zrobił i działa. Wiem że to półśrodek ale nie wiem dlaczego karty tmobile tak się zachowują.
#!/bin/sh
# restart usług sieciowych
START=97
sleep 110 # Opóźnienie o 110s
/etc/init.d/network restart
echo "koniec"
pierwsze słyszę, tym bardziej, że np. między dedykami mam 500-600Mbit ![]()
dzięki, w sumie spróbuje jeszcze z maszyną wirutalną postawioną obok
Mam problem z wykonywaniem Backup klikam i wykonuje sie plik o pojemności zero a lista jest do wykonywania kopi
w konfiguracji wyswietla sie
## This file contains files and directories that should
## be preserved during an upgrade.
# /etc/example.conf
# /etc/openvpn/
itd
Mam tą wersję
LuCI Master (24.158.03388~a6f8361) / OpenWrt SNAPSHOT (r26513+56-65f34e9928)
Jak masz # w przodu to się nie wlicza do backupu.
Jak masz # w przodu to się nie wlicza do backupu.
# /etc/example.conf
# /etc/openvpn/
/etc/config/3ginfo
/etc/config/cpu-perf
/etc/config/dhcp
/etc/config/easyconfig_transfer
/etc/config/ecm
/etc/config/firewall
/etc/config/fstab
/etc/config/irqbalance
/etc/config/ksmbd
Tak zrobiłem i nadal archiwum jest zero, ma Pan jeszcze jakiś pomysł. Już za tą podpowiedz dziękuję ale nadal nic
Cezary napisał/a:Jak masz # w przodu to się nie wlicza do backupu.
# /etc/example.conf
# /etc/openvpn/
/etc/config/3ginfo
/etc/config/cpu-perf
/etc/config/dhcp
/etc/config/ecm
/etc/config/firewall
/etc/config/fstab
/etc/config/irqbalance
/etc/config/ksmbdTak zrobiłem i nadal archiwum jest zero, ma Pan jeszcze jakiś pomysł. Już za tą podpowiedz dziękuję ale nadal nic
A jesteś w stanie dokonać zmian np. w network, wireless lub cokolwiek np. zmienić hasło root?
Po restarcie routera zmiany zostają zachowane?
[/quote=Focus]
Cezary napisał/a:Jak masz # w przodu to się nie wlicza do backupu.
# /etc/example.conf
# /etc/openvpn/
/etc/config/3ginfo
/etc/config/cpu-perf
/etc/config/dhcp
/etc/config/ecm
/etc/config/firewall
/etc/config/fstab
/etc/config/irqbalance
/etc/config/ksmbdTak zrobiłem i nadal archiwum jest zero, ma Pan jeszcze jakiś pomysł. Już za tą podpowiedz dziękuję ale nadal nic
A jesteś w stanie dokonać zmian np. w network, wireless lub cokolwiek np. zmienić hasło root?
Znalazłem przyczynę tylko nie wiem dlaczego, tak się dzieje.
Dodałem skrypt bo na karcie t mobile zawsze aby działała to trzeba zrestartować wan jak go usunąłem to działa backup jak trzeba, karcie plusa tego nie ma do dziś nie znalazłem rozwiązania. Czy to co napisałem może zakłócać robienie kopi?
#!/bin/sh
# restart usług sieciowych
START=97
sleep 110 # Opóźnienie o 110s
/etc/init.d/network restart
echo "koniec"
Kopia zapasowa nie ma nic wspólnego z operatorem komórkowym.
Nie odpowiedziałeś, czy zmiany dokonane w routerze, po ponownym uruchomieniu routera są zachowane.
Kopia zapasowa nie ma nic wspólnego z operatorem komórkowym.
Nie odpowiedziałeś, czy zmiany dokonane w routerze, po ponownym uruchomieniu routera są zachowane.
Tak wszystko działa, mam dostęp do roota itd jedynie nie działała kopia zapasowa, jednak po wyłaczeniu tego skryptu działa kopia zapasowa.
Focus napisał/a:Kopia zapasowa nie ma nic wspólnego z operatorem komórkowym.
Nie odpowiedziałeś, czy zmiany dokonane w routerze, po ponownym uruchomieniu routera są zachowane.Tak wszystko działa, mam dostęp do roota itd jedynie nie działała kopia zapasowa, jednak po wyłaczeniu tego skryptu działa kopia zapasowa.
Nie chodzi o to czy masz dostęp do roota, ale o to czy zmiany są zachowane po ponownym uruchomieniu routera.
Edit. A jak włączasz i wyłączasz ten skrypt o którym piszesz i gdzie on się znajduje,?
MarcinMBB napisał/a:Focus napisał/a:Kopia zapasowa nie ma nic wspólnego z operatorem komórkowym.
Nie odpowiedziałeś, czy zmiany dokonane w routerze, po ponownym uruchomieniu routera są zachowane.Tak wszystko działa, mam dostęp do roota itd jedynie nie działała kopia zapasowa, jednak po wyłaczeniu tego skryptu działa kopia zapasowa.
Nie chodzi o to czy masz dostęp do roota, ale o to czy zmiany są zachowane po ponownym uruchomieniu routera.
Tak po uruchomieniu mam wszystko tak samo
Focus napisał/a:MarcinMBB napisał/a:Tak wszystko działa, mam dostęp do roota itd jedynie nie działała kopia zapasowa, jednak po wyłaczeniu tego skryptu działa kopia zapasowa.
Ja cie kręcę... Masz tak samo ale co masz tak samo?
Pisz normalnie, a nie półsłówkami gdzie trzeba się domyślać o co chodzi.
MarcinMBB napisał/a:Focus napisał/a:Nie chodzi o to czy masz dostęp do roota, ale o to czy zmiany są zachowane po ponownym uruchomieniu routera.
Ja cie kręcę... Masz tak samo ale co masz tak samo?
Pisz normalnie, a nie półsłówkami gdzie trzeba się domyślać o co chodzi.
Sprzęt działa normalnie mogę wprowadzać zmiany i je zapamiętuje, restart powoduje normalny start i wszystko działa. Jedyna funkcja w Luci która nie działa to kopia bo tworzy plik z bez danych, wcześniej napisałem co było powodem i nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje że ten skrypt powoduje brak możliwości tworzenia kopi zapasowej.
Też nie widzę związku pomiędzy tym skryptem a backupem. Możesz zobaczyć czy z ssh się tworzy (sysupgrade -b /tmp/archiwum).
Też nie widzę związku pomiędzy tym skryptem a backupem. Możesz zobaczyć czy z ssh się tworzy (sysupgrade -b /tmp/archiwum).
Przez ssh tworzy sie plik archiwum jednak wewnątrz są jakieś dziwne znaki nie do odczytania, coś takiego
‹ ě=í’Ű6’ţ=ËŢŠv˝‘Ä/Q3JąnŰI|±“ÉL|©Ú-.DB3$Aäh”«ý}/quOsOrOrÝ I5Ż%ŮNŘ.ŹH4ľ ÝŤĐŁ™7Ę˝`ŕÓ9ÉĂŚŹÝőNf!u9MoŹňď :€cŰâ ů0y`؎厮›ĆÝ€ŘćMß‚ď9ĎHŞiRƲ»âíâУ·Avš–îŕ#¤ŹĹó`1˛A<gG(CĐżł›ţMĂ@ú7'¶aZ:Ňż9tG˙'€žě|Mv~ď3–d‹µťń ŁZ™eÉt4ZVĂYĆ)I˝ĺ0 Gü×üšü2L–ÉżȨOxć.±OúU&1ÍV,˝Öú+oB}Š“ŠÖÁĂ(ËÖo®ľ2ű˝Ţ‡nß)(ôď%ů ˇéüŕeěĄÇ*éß°ś ĐżeŽťŽţO%ýG$µľ|ŮĐ*ŤQôµľZÄ\°šĆ,Őú,öiDbż
MarcinMBB napisał/a:Focus napisał/a:Kopia zapasowa nie ma nic wspólnego z operatorem komórkowym.
Edit. A jak włączasz i wyłączasz ten skrypt o którym piszesz i gdzie on się znajduje,?
Znajduje sie w etc/init.d
Cezary napisał/a:Też nie widzę związku pomiędzy tym skryptem a backupem. Możesz zobaczyć czy z ssh się tworzy (sysupgrade -b /tmp/archiwum).
Przez ssh tworzy sie plik archiwum jednak wewnątrz są jakieś dziwne znaki nie do odczytania, coś takiego
‹ ě=í’Ű6’ţ=ËŢŠv˝‘Ä/Q3JąnŰI|±“ÉL|©Ú-.DB3$Aäh”«ý}/quOsOrOrÝ I5Ż%ŮNŘ.ŹH4ľ ÝŤĐŁ™7Ę˝`ŕÓ9ÉĂŚŹÝőNf!u9MoŹňď :€cŰâ ů0y`؎厮›ĆÝ€ŘćMß‚ď9ĎHŞiRƲ»âíâУ·Avš–îŕ#¤ŹĹó`1˛A<gG(CĐżł›ţMĂ@ú7'¶aZ:Ňż9tG˙'€žě|Mv~ď3–d‹µťń ŁZ™eÉt4ZVĂYĆ)I˝ĺ0 Gü×üšü2L–ÉżȨOxć.±OúU&1ÍV,˝Öú+oB}Š“ŠÖÁĂ(ËÖo®ľ2ű˝Ţ‡nß)(ôď%ů ˇéüŕeěĄÇ*éß°ś ĐżeŽťŽţO%ýG$µľ|ŮĐ*ŤQôµľZÄ\°šĆ,Őú,öiDbż
To jest archiwum tar.gz. Rozpakuj to jak chcesz zobaczyć zawartość.
MarcinMBB napisał/a:Cezary napisał/a:Też nie widzę związku pomiędzy tym skryptem a backupem. Możesz zobaczyć czy z ssh się tworzy (sysupgrade -b /tmp/archiwum).
To jest archiwum tar.gz. Rozpakuj to jak chcesz zobaczyć zawartość.
Słusznie mój błąd to tak tworzy się archiwum działa i wygląda normalnie, tak jak trzeba
Jak ci działa z konsoli to strzelam że przeglądarka coś ci cachuje. Użyj trybu prywatnego i zobacz czy pobierze ci taki backup.
Jak ci działa z konsoli to strzelam że przeglądarka coś ci cachuje. Użyj trybu prywatnego i zobacz czy pobierze ci taki backup.
Próbowałem różnych nie dziala. Cóż mi brak pomyslu.
Jednak jak wejdę w Configuration - Transfer tam Backup Settings i chce zrobić kopie to wyskakuje Failed to stat requested path: No such file or directory może w tym jest problem
Takie info, wczoraj @qosmio dodał nowy branch do swojego githuba: https://github.com/qosmio/nss-packages/ … -K6.x-wwan
To (o ile dobrze zrozumiałem) jakieś drivery nss dla modemów Quectel które znalazł/dostał nasz znajomy (filipińczyk) Hikari.
Ciekawe jak to wpłynie na wydajność modemu w naszym AW1000?
Jak masz gotowca to kompiluj i wystaw , to sprawdzimy ( jutro jadę do biura akurat)
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Arcadyan AW1000
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc