Odp: Netgear LBR20 Orbi
Tłukę LBR20 od momentu kiedy zrobiłem obrazy i powiem wam że jest dobrze. Fajnie się całość zachowuje pod OpenWrt.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Netgear LBR20 Orbi
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tłukę LBR20 od momentu kiedy zrobiłem obrazy i powiem wam że jest dobrze. Fajnie się całość zachowuje pod OpenWrt.
To może zrobisz kolejną testową ... Bo trochę zmian kolega Chorwat wprowadził , a ja na ślepo wykonuję to co chce....
Wczoraj jeszcze zwiększyłem ten kernel , no i tworzenie obrazów to co @frutis proponował też poszło....
Teraz to trzeba by było robić kompilację już z wersji rozwojowej, żeby testować czy wszystko z nowym kernelem działa.
Sama kompilacja działa, nie mam już najnowszej rozwojowej ( bo tylko jak bym ją podniósł , to na PR pojawiłby się drugi commit ...)
ale się kompiluje , i obazy działają ( no ale testowane tylko tak , żeby wgrać przez sysupgrade i zobaczyć czy się uruchomi).
@MiG25 usuń z PR podbicie ipq-wifi.
Jak rozmiar kernela jest zwiększony to może sprawdzicie czy bez tej opcji teraz działa:
UBINIZE_OPTS := -E 5Zastanawiam się co dodatkowo trzeba zrobić żeby ten problem z sysupgrade i wpiętym kablem nie występował...
Cezary pisał ,żeby to zrobić... No i tamtem Chorwat też: "please update the ipq-wifi package".... Ni taki sam PR znalazłem też miesiąc temu ,więc to z niego przykład: https://github.com/openwrt/openwrt/pull/14356 , i był zmegrowany przez tego samego gościa....
Ze swojego PR od lbr20 wywal fragment dotyczący ipq-wifi bo zgłosiłeś osobny PR do tego.
@MiG25 usuń z PR podbicie ipq-wifi.
Jak rozmiar kernela jest zwiększony to może sprawdzicie czy bez tej opcji teraz działa:
UBINIZE_OPTS := -E 5Zastanawiam się co dodatkowo trzeba zrobić żeby ten problem z sysupgrade i wpiętym kablem nie występował...
To UBINIZE to dawało pięć enterów do ubi stworzonego z rootfs i rootfs_data , więc tam rozmiar kernela w squash nie miał nic do tego.... sprawdzę.
Ze swojego PR od lbr20 wywal fragment dotyczący ipq-wifi bo zgłosiłeś osobny PR do tego.
Ok, on chce odwrotnie...
Więc ten dzisiejszy PR (tylko na ipq-wifi) był niepotrzebny ?
Tak, zmienia zdanie jak rękawiczki.
dobra , poprosi o zamkniecie , to go zamknę....
EDIT: Ok , on jednak odpisał , czego nie zauważyłem... Dobra ,zamknąłem.
Natomiast bez tego UBINEZE też już działa.... Nie wiem ,czy to ten większy rozmiar kernela , czy może nowszy main... Próbowałem wgrać orginał ,poźniej na to img , później sysupgrade , i jest ok. No i nie wiem , czy to usunąć ,czy jednak zostawić...
Usuń to raczej nie będzie już potrzebne.
Albo Twója zmiana tworzenia obrazów pomogła ![]()
Wrzucili ipq-wifi do nowej wersji przy okazji ipq60xx. Możesz wyrzucić to ze swojego PR'a bo zaraz konflikt interesów będze
Raczej chyba dodać linie dotyczące lbr20 na ten uaktualniony , bo przecież jak wyrzucę to same się nie dodadzą...
Tak tak, właśnie to.
PS. Sprawdziłem SMS i USSD. Normalnie można wysłać i odbierać (Orange).
Wrzuciłem najnowszą zawartość Makefile , dopisałem te dwie linijki od lbr20 , ale git go ciągle porównuje z pierwotnym...
Przejdzie ? A jak nie o jaka byłaby komenda , aby zaktualizować ten tlko plik ? Bo zdaje się całych commitów nie mogę łączyć , bo to się zaraz nie zcheckuje ,bo będzie więcej niż jeden commit....
PS. Sprawdziłem SMS i USSD. Normalnie można wysłać i odbierać (Orange).
No ja ani na plusie ani na Tmoile wysłać nic mi się nie udało...
Wrzuciłem najnowszą zawartość Makefile , dopisałem te dwie linijki od lbr20 , ale git go ciągle porównuje z pierwotnym...
Przejdzie ? A jak nie o jaka byłaby komenda , aby zaktualizować ten tlko plik ? Bo zdaje się całych commitów nie mogę łączyć , bo to się zaraz nie zcheckuje ,bo będzie więcej niż jeden commit....
Coś ci nie poszło, bo do swojego commita włączyłeś zmiany które już są w pakiecie ipq-wifi w repo openwrt. Tak jak byś wcześniej nie zrobił rebase na źródłach i nie wciągnął ostatnich zmian.
No dobra , to teraz potrzebuję dokładną komendę , bo to za dalko jest ,żeby coś popsuć , a wiem ,że jeden fałszywy ruch , i to się rozsypie....
to jak zrobić rebase na źródłach ?
git pull origin main —rebase
Ale zanim to zrobisz to zrób sobie kopię i nie wysyłaj pusha. O ile masz main a nie master. Pewnie Twój kod nie będzie się zgadzał, będziesz musiał poprawiać błędy itd. Nie umiem na tyle gita żeby ci uniwersalnie napisać co ma być zrobione.
@MiG25 używasz jakiegoś IDE? W vscode możesz łatwo zrobić rebase i interaktywny merge: https://github.com/microsoft/vscode
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Netgear LBR20 Orbi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc