Odp: Router do gargoyle
teraz przy instalacji pokazuje mi się okno że program niezgodny z urządzeniem
https://postimg.cc/WDy8mbFT
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Router do gargoyle
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
teraz przy instalacji pokazuje mi się okno że program niezgodny z urządzeniem
https://postimg.cc/WDy8mbFT
Ehhh, ręce opadają. Nie obraz factory tylko sysupgrade masz zainstalować. Nie masz już softu producenta tylko masz już openwrt, aktualizację teraz wykonujesz obrazem z sysupgrade w nazwie.
upss przepraszam ale nie znam się na tym temacie więc dlatego szukam tutaj pomocy. A czy ten obraz sysupgrade mogę zrobić jak wcześniej jak aktualizację? bo coś czytałem ze to inaczej się robi
Poszło. Przeinstalowałem jeszcze raz wprowadziłem dane i poszło SUKCES ![]()
Dziękuję za cierpliwość i pomoc. WIELKIE DZIĘKI
am jeszcze jedno pytanie. telefon łapie wifi o maksymalnym zasięgu , natomiast laptop po kablu ma internet ale wifi nie ma. jak rozwijam liste dostępnych sieci widzę gargoyla z max silą ale jak chce zalogować się na niego to odrazu traci siłę sygnału tak jak by próbował połaczyć się z siecią do której podłączony jest router a nie do niego. TV też widzi max zasięg ale połaczyć się nie chce
am jeszcze jedno pytanie. telefon łapie wifi o maksymalnym zasięgu , natomiast laptop po kablu ma internet ale wifi nie ma. jak rozwijam liste dostępnych sieci widzę gargoyla z max silą ale jak chce zalogować się na niego to odrazu traci siłę sygnału tak jak by próbował połaczyć się z siecią do której podłączony jest router a nie do niego. TV też widzi max zasięg ale połaczyć się nie chce
Sprawdź najpierw poprawność hasła i sposób szyfrowania w routerze jak i klientach, ewentualnie skasuj zapamiętane dane wifi w urządzeniach z których nie możesz się połączyć.
Wyklucz po prostu najpierw podstawowe błędy przy połączeniu wifi.
Router działa skoro możesz się połączyć, co najwyżej np. wybrałeś wpa2 przy szyfrowaniu a klient tego nie wspiera.
Mam jeden stary router tl wr740N do monitoringu i na nim też szyfrowanie jest ustawione na WPA2 i wszystko działa i laptop i telefon. Obecny router który rozgryzam wdr3600 podłączony do sieci kolegi w celach testowych z uwagi na odległość między budynkami miał problem. okazało sie że sieć jego routera szyfruje jako WPA3 sae i wtedy łączył się tylko smartfon a telewizor i laptop nie. Połączyłem się z moją siecią która ma szyfrowanie jako WPA2 i wszystko działa. Ale przy zabawie z połączeniem do sieci sąsiada nagle jego wifi miało szyfrowanie WPA2 ale czasem się to zmienia na WPA3 SAE czy to normalne?
Nie, samo się nie może zmieniać.
to jakie szyfrowanie najlepiej ustawić aby wszystko dobrze się łączyło? i jeszcze jedno pytanie o ile masz taką wiedzę. Czy routery we francji będą miały podobne ip jak nasze czy można spodziewać się jakiegoś problemu? bo w czerwcu będę tam jechał i chcę zamontować ten router koledze i zastanawiam się czy nie będzie niespodzianki a na żadne informacje od kolegi nie moge liczyć bo on ledwo smartfon używa
. Chcę kupić jeszcze antenę zewnętrzną i minimum 10m przewodu
wpa2 obecnie. nie wszystkie urządzenia wspierają wpa3, a wszystko niżej jest już mało bezpieczne.
Cały świat jedzie identycznie, jeżeli tyko nie będzie miał jakiegoś starożytnego sprzętu to nie widzę powodów dla którego nie miało by działać.
Dziękuję jeszcze raz za wsparcie i pomoc. Pozdrawiam
Na drugi raz w celu załatwienia własnej sprawy załóż swój własny wątek a nie zaśmiecaj czyjegoś.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Router do gargoyle
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc