Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Skąd znikło? Z moich obrazów?
EDIT: tak, uciekło. Będzie wraz z następnymi buildami.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Skąd znikło? Z moich obrazów?
EDIT: tak, uciekło. Będzie wraz z następnymi buildami.
Nie. Zespół openwrt nie dysponuje jakaś głęboką dokumentację chipów, sterowniki powstają bo ktoś ma wiedzę jak to powinno działać lub mniej lub bardziej doświadczeniem, więc naturalne jest to że rzeczy które są w openwrt będą inne. I niekoniecznie wydajniejsze.
A co jakbym wgrał oprogramowanie od Ciebie? Jest ono lepsze? Z tego co wiem masz doświadczenie, ale może mógłbyś się pochwalić swoim doświadczeniem i osiągnięciami?
Jest takie samo, to jest to samo openwrt.
Openwrt ma jakąś funkcje automatycznego zgłaszania bug-ów, crash reports do „centrali” openwrt?
Openwrt ma jakąś funkcje automatycznego zgłaszania bug-ów, crash reports do „centrali” openwrt?
Nie.
efekt-melodie0w napisał/a:Openwrt ma jakąś funkcje automatycznego zgłaszania bug-ów, crash reports do „centrali” openwrt?
Nie.
To wielki błąd niestety ![]()
Ogólnie to muszę do nich napisać, bo mój Xiaomi AX3200 nie ma ax na 2G, ma problem z zasięgiem (słaby zasięg) i ma problem z download (łącze symetryczne 1 GB/s, download 840 a upload 940).
To będzie straszny cios dla ciebie jak sobie uświadomisz że kupiłeś router bez ax na 2.4GHz. Bo to że nazywa się ax nie oznacza z automatu że na obu zakresach to ma.
To będzie straszny cios dla ciebie jak sobie uświadomisz że kupiłeś router bez ax na 2.4GHz. Bo to że nazywa się ax nie oznacza z automatu że na obu zakresach to ma.
Przecież jestem tego świadomy ???? ale mam nadzieje, że może coś na radiu 2G programiści podziałają z AX ![]()
To tak jak byś chciał z czarnobiałego telewizora zrobić kolorowy. Nie da się, chip nie ma wsparcia dla AX.
To nie problem software (czyli np chip zablokowany o daną funkcję) tylko hardware. Nie ma wsparcia tak jak Cezary pisze i żaden programista nie wyczaruje tego w oprogramowaniu....
To nie to samo co wsparcie np. dla AES - jak jest, to odciąża CPU, jak nie ma to oblicza CPU...
Tutaj radio musi mieć możliwość pracy w takiej technologii. To jakbyś chciał z b zrobić g, a z g-n a z n-ac.
@lexmark3200
To Twoje ostatnie zdanie wygląda jak szyfr z enigmy ![]()
Musiałem się mocno skupić bo myślałem że to młodzieżowy slang typu: lol, thx, f2f, fyi, ooo
Cytując kolegę @efekt-melodia w sprawie niemocy wifi ax na openwrt:
"To wielki błąd niestety
"
![]()
Widzę do śmiechu Wam ???? to zatem co polecacie w paśmie AX na 2G?
Widzę do śmiechu Wam ???? to zatem co polecacie w paśmie AX na 2G?
Tu masz listę wspieranych routerów które mają AX w 2.4GHz: https://openwrt.org/toh/views/toh_avail … *%7E%5D=ax
Tak na szybko na liście nie ma Cudy WR3000 , jeszcze nie tak dawno cena byla bliżej 220PLN , teraz coś podrożały...
Lista jest dynamiczna i zależy kto i co grzebie po wiki. Wprowadzą, jak się zorientują że czegoś brakuje.
Ta lista w subtargecie Filogic zatrzymala się w "średniowieczu" bo wystarczy wejść do katalogu pobierania obrazów i naszym oczom ukazuje się całe stado dobrych dzików ![]()
Trochę mnie dziwi że tych nowości nikt nie chce wprowadzić na listę skoro to one stają się "przyszłością świata" ![]()
Jak sprawdzić w nowym wrt luci adres serwera DNS, i czy jest ustawiony na automat?
W konsoli, bo lub luci chyba tego nie wyświetla.
cat /tmp/resolv.conf.d/resolv.conf.autoA czy masz ustawiony na automat czy nie to już zależy co masz wpisane w sekcjach wan lub lan w /etc/config/network
W konsoli, bo lub luci chyba tego nie wyświetla.
cat /tmp/resolv.conf.d/resolv.conf.autoA czy masz ustawiony na automat czy nie to już zależy co masz wpisane w sekcjach wan lub lan w /etc/config/network
W Luci trzeba wejść w Interfejs - WAN Edytuj - ustawienia zaawansowane - użyj serwerów DNS rozgłaszanych przez peera.
Odkliknięcie tego spowoduje pokazanie się paska, w którym można wpisać DNS.
Dlaczego jak ustawiam 40MHz na 2G nie mam 40MHz tylko ciagle 20MHz?
...
...
Dlaczego jak ustawiam 40MHz na 2G nie mam 40MHz tylko ciagle 20MHz?
A czy ustawiłeś żeby nie skanował sieci ? (po angielsku i w pliku /etc/config/wireless to będzie
option noscan '1'No aż trudno uwierzyć
Do 23.05 wleciała nowa wersji uqmi która zawiera możliwość edycji profilu (czyli też zmiany m.in apn). Zgłoszony został PR do obsługi tego, na razie go nie ma, ale w końcu po tylu latach miło zobaczyć obsługę tego w uqmi.
root@MiFi:~# uqmi -d /dev/cdc-wdm0 --get-profile-settings 3gpp,1
{
"apn": "internet",
"pdp-type": "ipv4",
"username": "",
"password": "",
"auth": "none",
"no-roaming": false,
"apn-disabled": false
}efekt-melodie0w napisał/a:...
...
Dlaczego jak ustawiam 40MHz na 2G nie mam 40MHz tylko ciagle 20MHz?A czy ustawiłeś żeby nie skanował sieci ? (po angielsku i w pliku /etc/config/wireless to będzie
option noscan '1'
Jeszcze nie sprawdzałem. Wiesz może gdzie te ustawienie w Luci będzie?
W konfiguracji interfejsu, nazywa się "Wymuś tryb 40MHz".
W konfiguracji interfejsu, nazywa się "Wymuś tryb 40MHz".
Miałem to włączone i zero reakcji, dalej 20MHz
Pokaż wyniki poleceń wykonane przez ssh. tekst który wyszedł, nie obrazki.
uci show wireless
iw devStrony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc