Odp: Dlink DSP-W215 (gniazdeczko elektryczne zdalnie sterowane) na openwrt
Wgraj soft z pierwszej strony, on jest o wiele mniejszy. I cierpliwie poczekaj na wgranie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → Dlink DSP-W215 (gniazdeczko elektryczne zdalnie sterowane) na openwrt
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wgraj soft z pierwszej strony, on jest o wiele mniejszy. I cierpliwie poczekaj na wgranie.
Podniósł się z tym softem, rozgłasza sieć.
To zrób teraz sysupgrade moim plikiem z sysupgrede, koniecznie bez zachowania konfiguracji.
Aktualizacja bezproblemowa. Po wszystkim wstał z 221.2 KB miejsca.
Więc działa. Wgraj jeszcze raz moje factory przez recovery i zobacz co będzie.
Wygląda, że wystartowało, po czym poznać, że to factory gdyż ja nie widzę różnicy?
Nagłówki są w pliku inne, zawartość jest ta sama. Skoro wstało to czemu poprzednio nie działał? Bo wyglądało to tak jak by ktoś nie poczekał do końca wgrywania pliku i zresetował go wcześniej.
Cezary zainteresowanie niby 0 ale wszystkie sztuki wymiotło z olx i allegro...
Tak tak, to jasne bardziej mi chodziło w luci po czym poznać.
Tu nie do końca prawda gdyż wrzucałem soft factory sam jeszcze raz jak dostałem router od Michała i też nie startował.
PS. Czas ruszyć z większym flash?
Jak masz jak to ruszaj. Ja na pewno zrobię test i dam znać co wyszło ale jak Cezary stwierdzi, że już go nie chce męczyć to wówczas pojadę i zabiorę. A na razie mi niepotrzebny i nie śpieszy mi się z tym.
Samą kość muszę zakupić bo nie mam.
Ja mam kilka a wypatroszonych z pacjętnów-róuterów i innego sprzętu w którym siedziały a one same umarły więc czekają. Jak zależy Ci na cenie to sprawdź na ali choć ja dawno kości nie kupowałem to nie wiem czy taniej u nas czy tam
Przypuszczam, że sama kość będzie więcej kosztować niż sam pacjent wymagający przeszczepu
Jakoś szczególnie nie chce mi się tego kupować ale w celach edukacyjnych...
Jaką kość kupić?
Ja bym celował chyba z mxic albo winbonda - sam nawet nie wiem jakie mam w pudle. Jak się za to zabiorę to przetestuję wszystkich producentów co mam łącznie w wielkością z 32MB jeśli taką mam. Zobacz która tańsza. Chyba tam mxic jest fabrycznie zamontowany choć ja swojej sztuki nie patroszyłem jeszcze i Cezary chyba tez nie
Fabrycznie jest MX25L6433F
MXIC macronix 8 MB. Kup tego samego producenta 16MB
Tu masz 16 MX 25L12873F.
https://allegro.pl/oferta/nowy-uklad-sm … 3071781601
Ale ja bym w życiu tyle na to nie wydał. Na ali będzie za 1/3 tej ceny
Walczę z dumpem jak nie ogarnę tego moim nędznym programatorem to odpuszczę kupno kości.
Nie no kość za połowę ceny router ;-)
Niewątpliwie
Ja programator mam. Jak już to kiedyś zrobię dam znać czy działa. Postawię na tym openvpn client i zobaczymy jaki uptime stabilność itp itd.
Tylko adapterem od góry się nie wpinaj bezpośrednio. Nie pamiętam dokładnie teorii ale chyba pep2k pisał, ze w niektórych modelach można usmażyć magistrale uart a w innych działają. Np w mr3020 tak robiłem i cały czas sprawny ale innego tp linka 1043 albo wdr3600 tak zrobiłem i już nie gada po uarcie - także ostrożnie. Ja jak coś cenniejszego to raczej hot airem wylutowuję i do podstawki programatora.
Dobra, ja odpuszczam. Masz kości testuj.
Czekamy na info.
Jak masz jak to ruszaj. Ja na pewno zrobię test i dam znać co wyszło ale jak Cezary stwierdzi, że już go nie chce męczyć to wówczas pojadę i zabiorę. A na razie mi niepotrzebny i nie śpieszy mi się z tym.
Jest i czeka na ciebie. Soft od pomiaru nie rusza, więc możesz go zabierać.
Dobra Cezary to jak będę w tamtych okolicach to zadzwonię. Na razie nie planuję także na spokojnie
Skoro wstało to czemu poprzednio nie działał? Bo wyglądało to tak jak by ktoś nie poczekał do końca wgrywania pliku i zresetował go wcześniej.
Raczej czekałem ze spokojem po wrzuceniu obrazu. Więc to chyba nie kwestia pośpiechu.
Czyli wygląda na to, że obraz równie dobrze działa na B1, jak i na B2?
Co do większej kości - faktycznie cena z allegro mało zachęca do czegokolwiek w tym momencie. Jeśli ktoś by opanował flashmoda i ściągał z ali - chętnie podepnę się pod temat zamówienia paru kości więcej i zlecę wymianę.
Jak się za niego zabiorę i uda się to może będę zamawiał wówczas także żeby zawsze mięć +1 flaszkę więcej na zapas. Jak będę miał jedną wolną to podeślesz i się dogadamy.
On piszczy. Bardzo, ale to bardzo denerwująco piszczy. Jeszcze niestety słyszę takie wysokie dzwięki i jest to bardzo denerwujące, zwłaszcza jak się siedzi w cichym pokoju.
@sqoorch - sprawdź proszę jak Ci Twoje dotrą czy one tez tak piszczą
Testuję te sprzęty, które mam u siebie. Nie zauważyłem piszczenia, niezależnie od tego czy przekaźnik jest załączony, czy nie. Zarówno za dnia, jak i późnym wieczorem, kiedy nie ma tylu dźwięków tła. Ale możliwe, że po prostu mam już załączony biologiczny filtr odcinający takie częstotliwości ![]()
A ogólnie - ładnie chodzą, jak na moje potrzeby. Po doinstalowaniu relayd, ekooneplstat+luci-app-ekooneplstat, kmod-wireguard+wireguard-tools z wszelkimi zależnościami - zostaje ~80KB miejsca.
Odnośnie identyfikatora sprzętu - @cezary jeśli miałby nastąpić kolejny build może warto zmienić "B1" na "B1/B2", skoro mamy potwierdzone działanie również na B2?
Tak, może dodam przy okazji. Mam rozumieć że te 4 sztuki w statystykach to twoje?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → Dlink DSP-W215 (gniazdeczko elektryczne zdalnie sterowane) na openwrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc