26

Odp: Router TP-Link Archer C6 v2 wysypał się po instalacji OpenWrt....

Czy ty uruchamiasz tftp32 jako administrator?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Tak jest. Zawsze uruchamiam z prawami admina.

28

Skombinuj sobie Linuxa albo Windowsa XP. W tym pierwszym jest ATFTPD, dla drugiego najlepiej ściągnąć TFTPD32 portable.
Zrób jeszcze raz wszystko od początku jak na stronie OpenWrt, z tym że spróbuj ustawić „Use anticipation window of” na 1000 (jeśli będziesz robił pod Windowsem).

29

Witam, dziękuję CUBE, że naprowadziłeś mnie na dobrą drogę wspominając o linuxie UBUNTU! Dzięki niemu udało mi się całkowicie naprawić i przywrócić do życia mój router ARCHER C6 v2! :-D DZIĘKUJĘ BARDZO CUBE!

W skrócie, ściągnąłem obraz ISO najnowszej wersji LINUXA UBUNTU, wypaliłem obraz ISO na pendrive korzystając z programu RUFUS i urchomiłem Ubuntu z pendrive nie instalując go wcale, tylko wykorzystując wersję TRY ME.
Później zrobiłem wszystko krok po kroku według tego poradnika na YouTube: https://youtu.be/cb4b1Xjs82Y i odzyskałem router! :-D

Co jest najśmieszniejsze, to chciałem przywrócić oryginalne najnowsze firmware ze strony TP-LINK-a do mojego routera metodą wyżej wymienioną w linku z YouTube i przy próbie wgrania pliku BIN z firmware przez recovery, po 5 sekundach trzymania reset i power, dioda WPS zaświeciła się na pomarańczowo razem ze wszystkimi innymi diodami na routerze święcacymi na zielono i znowu powracało do punktu wyjścia czyli zostawała włączona zielona dioda POWER od zasilania.

Pomyślałem sobie, że coś jest nie tak, więc ściągnąłem z tej strony najnowszą wersję firmware FACTORY do mojego routera TP-Link Archer C6 v2 wersję GARGOYLE 1.13 (gargoyle-1.13 (1.13.0.1 / r11407-a2482fc3a5), zmieniłem nazwę ściągniętego pliku BIN na oczywiście ArcherC6v2_tp_recovery.bin i ponownie włączyłem router Archer C6 V2 z wciśniętym resetem, tylko tym razem musiałem trzymać przycisk reset ponad 40 sekund zanim zaświeciła się na pomarańczowo dioda WPS i później, jak diody zgasły to dioda POWER zaczęła migać, więc już wiedziałem, że router się aktualizuje smile

Zasrany WINDOWS 11 jak zwykle robi problemy, nic na nim nie działa poprawnie... UBUNTU linux darmowy załatwił wszystkie problemy w mig! Szkoda tylko czasu ile na to zmarnowałem... ale człowiek uczy się na własnych błędach.
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję za pomoc, a najbardziej dziękuję i życzę zdrówka użytkownikowi CUBE, który naprowadził mnie na dobrą ścieżkę odnośnie Linuxa! :-D

Na potwierdzenie moich słów, screen z panelu admina routera smile

https://i.imgur.com/hi2mp4J.png

30 (edytowany przez sebeczq96 2022-06-13 12:36:33)

Mam, to samo dokładnie co w poscie moglby ktos to sprecyzować prościej? robiłem to na Linuxie i Router jest totalnym trupem.