Odp: ZTE MF286D - Openwrt
Nie możesz "wyłączyć" bo one działają automatycznie. No cóż, boisz się samodzielnie tego zrobić to oddaj go komuś kto ma pojecie o tym jak rozebrać urządzenie. Albo go sprzedaj na allegro jako uszkodzony.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286D - Openwrt
Strony Poprzednia 1 … 150 151 152 153 154 155 156 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie możesz "wyłączyć" bo one działają automatycznie. No cóż, boisz się samodzielnie tego zrobić to oddaj go komuś kto ma pojecie o tym jak rozebrać urządzenie. Albo go sprzedaj na allegro jako uszkodzony.
Rozumiem, dziękuję bardzo za odpowiedź, ciekawe czy on będzie działać po kablu bez problemów?, nie mogę tego sprawdzić u siebie,kupiłem żeby używać jego z sim.
To ja bym jeszcze sprawdził czy ten adapter nano sim - sim jest OK.
Może jest za gruby/chudy, czy coś takiego.
Sprawdź z inną kartą sim.
@esss646 Jak mieszkasz w Polsce i chcesz pozbyć się problemu to w cenie przesyłki (za którą zapłacę) przygarnę ten router w takim stanie w jakim jest.
To ja bym jeszcze sprawdził czy ten adapter nano sim - sim jest OK.
Może jest za gruby/chudy, czy coś takiego.
Sprawdź z inną kartą sim.
Tak I robię na razie, wsadziłem sim Play, od 18 00 działa bez problemów, jeszcze zostawię na noc, nu i pytanie, wychodzi co problem z sim lub z operatorem orange flex,czy w ustawieniach Apn moze, bo ruterek jak by działa, no trzeba jeszcze więcej protestować, I dam mu więcej napięcia teraz jeszcze.
@esss646 Jak mieszkasz w Polsce i chcesz pozbyć się problemu to w cenie przesyłki (za którą zapłacę) przygarnę ten router w takim stanie w jakim jest.
W takim razie będę wiedział, do kogo się zwrócić, jeśli router przestanie działać. Na razie go testuję. Dziękuję bardzo za informację.
@esss646 Jak mu dasz więcej napięcia i router przestanie działać to moja oferta stanie się nieaktualna, bo nie zbieram elekro-śmieci.
Decyduj się, router działa, czy nie? Bo wprowadzasz zamieszanie.
@esss646 Jak mu dasz więcej napięcia i router przestanie działać to moja oferta stanie się nieaktualna, bo nie zbieram elekro-śmieci.
Decyduj się, router działa, czy nie? Bo wprowadzasz zamieszanie.
Działa działa na razie, już 7 godzin daje gazu;) myślę jak to zrobić tak żeby ruterek działał nie tylko z Play a także z Orange. Dziękuję bardzo co troszczysz za moim routerze.
Wynik testu jest taki: na karcie SIM Play router działał bez problemów przez 13 godzin, natomiast z kartą Orange są problemy — zaraz po włożeniu, po około 5 minutach router się wyłącza.
Chłopaki, czy ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat? Co można zrobić, żeby router działał poprawnie z kartą SIM Orange?Dziękuję bardzo za odpowiedź wczoraj, Cezary, secam7,MIG25, focus.
A jak to wychodzi w Play z prędkościami ? Czy ten router osiąga prędkości porównywalne z telefonem z LTE , czy znacznie wolniej ?
Jednynie co Orange używa IPv6 , co w niektórych miejscach i dla niektórych modemów jest problematyczne. Ustaw APN nie automatyczny/domyślny , tylko ręcznie , z samym IPv4 . Może pomoże.
A jak to wychodzi w Play z prędkościami ? Czy ten router osiąga prędkości porównywalne z telefonem z LTE , czy znacznie wolniej ?
Jednynie co Orange używa IPv6 , co w niektórych miejscach i dla niektórych modemów jest problematyczne. Ustaw APN nie automatyczny/domyślny , tylko ręcznie , z samym IPv4 . Może pomoże.
Na Speedteście wczoraj było tak: pobieranie 38 Mb/s, wysyłanie 20 Mb/s.
Napisałem do operatora, zresetowala ona
ustawienia sieciowy na tej karcie,tak po spróbuję w APN zmienić to, i czego on nie widzi nowu wersja oprogramowania? I trzeba to robić musi być samemu.
Ponieważ dawno to już to wygasło i ZTE już tego nie udostępnia?
Ponieważ dawno to już to wygasło i ZTE już tego nie udostępnia?
Myślę że tak. Nie wspiera swoich starych produktów.
Byłoby dobrze kędy ktoś odezwał się, u kogo ta model rutera I używa razem z sim Orange, ciekawe jak u niego działa to.
Cezary napisał/a:Ponieważ dawno to już to wygasło i ZTE już tego nie udostępnia?
Byłoby dobrze kędy ktoś odezwał się, u kogo ta model rutera I używa razem z sim Orange, ciekawe jak u niego działa to.
Ja używałem przez chwilę jakieś 2 tygodnie temu. Ale to było OpenWrt, konkretnie soft od IceG, nie Nordic. Wszystko było w porządku.
Cezary napisał/a:Ponieważ dawno to już to wygasło i ZTE już tego nie udostępnia?
Ręka w górę. Bez problemu z orange, tyle że na B12 + openwrt (moje mifi).
OpenWrt od Cezarego razem z MIFI doinstalowanym + (modem b12) na kartach nju i Orange bez problemów
Dziękuję bardzo za odpowiedźi Chłopaki,Johny_T, Cezary,pytonlon, kto korzysta razem mf286D z Orange, no u mnie fabryczne oprogramowanie jeszcze teraz Nordic b02, i czego z sim Play działało dobrze 13 godzin, a to od rana już raz z 15 na sim Orange wyłączył się, nie mam laptopa, a tak by odświeżyłem oprogramowanie,i może u mnie poleciało jak powinno być. No wiem co trzeba zrobić w przyszłości, Bardzo Dziękuję jeszcze raz!!!
I jeszcze, a może ktoś zrobić zrzut ekranu, czy tak napisać, jak wygląda w ustawieniach ruterka Sekcja APN, żeby sprawdzić u siebie i wpisać jak u was to naprawione. Z góry dziękuję bardzo!
I jeszcze, a może ktoś zrobić zrzut ekranu, czy tak napisać, jak wygląda w ustawieniach ruterka Sekcja APN, żeby sprawdzić u siebie i wpisać jak u was to naprawione. Z góry dziękuję bardzo!
APN Orange jest taki sam jak w Play, więc nie musisz go zmieniać.
A pisanie, że w Play działa, a w Orange nie, to wróżenie z fusów.
Nawet nie wiadomo jaki masz status diody od LTE/3G kiedy nie działa.
W Orange nie masz już 3G jakby co.
esss646 napisał/a:I jeszcze, a może ktoś zrobić zrzut ekranu, czy tak napisać, jak wygląda w ustawieniach ruterka Sekcja APN, żeby sprawdzić u siebie i wpisać jak u was to naprawione. Z góry dziękuję bardzo!
APN Orange jest taki sam jak w Play, więc nie musisz go zmieniać.
A pisanie, że w Play działa, a w Orange nie, to wróżenie z fusów.
Nawet nie wiadomo jaki masz status diody od LTE/3G kiedy nie działa.
W Orange nie masz już 3G jakby co.
Tak Apn u nich taki samy, na kont pisania, taka jest prawda, co z sim Play wczoraj wieczorem i calu noc, router działal bez problemu, a z sim Orange cały dzień dzisiejszy wyłącza się, diody gasną i tyłe, tak to jest, mi po co oszukiwać ludzi, w tym nie ma sensu. Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Tak Apn u nich taki samy, na kont pisania, taka jest prawda, co z sim Play wczoraj wieczorem i calu noc, router działal bez problemu, a z sim Orange cały dzień dzisiejszy wyłącza się, diody gasną i tyłe, tak to jest, mi po co oszukiwać ludzi, w tym nie ma sensu. Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Ale które diody gasną? Jak diody gasną to możesz zalogować się wpisują IP routera? Od zasilania dioda się świeci? Dioda od LAN się świeci? Dioda LTE/3G świeci się na czerwono/zielono/niebiesko?
esss646 napisał/a:Tak Apn u nich taki samy, na kont pisania, taka jest prawda, co z sim Play wczoraj wieczorem i calu noc, router działal bez problemu, a z sim Orange cały dzień dzisiejszy wyłącza się, diody gasną i tyłe, tak to jest, mi po co oszukiwać ludzi, w tym nie ma sensu. Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Ale które diody gasną? Jak diody gasną to możesz zalogować się wpisują IP routera? Od zasilania dioda się świeci? Dioda od LAN się świeci? Dioda LTE/3G świeci się na czerwono/zielono/niebiesko?
Diody gasną wszystkie, gdy router się wyłącza – nie świeci się żadna dioda, nawet ta od 3G/4G. Router wygląda wtedy, jakby był całkowicie wyłączony i niepodłączony do prądu. Zostawiłem go na noc włączonego z kartą SIM Orange, a rano był wyłączony – sam się wyłączył. Gdy wyjmę kartę SIM, działa normalnie. Z kartą SIM Play też działa bez problemu. Ale z kartą Orange to dla niego zabójcze – co jakiś czas sam się wyłącza. Nie potrafię tego inaczej wyjaśnić, obserwuję router i tak to właśnie wygląda.Filmik jak on działa z sim Orange https://www.szybkiplik.pl/eGn7sAMKvf
Diody gasną wszystkie, gdy router się wyłącza – nie świeci się żadna dioda, nawet ta od 3G/4G. Router wygląda wtedy, jakby był całkowicie wyłączony i niepodłączony do prądu. Zostawiłem go na noc włączonego z kartą SIM Orange, a rano był wyłączony – sam się wyłączył. Gdy wyjmę kartę SIM, działa normalnie. Z kartą SIM Play też działa bez problemu. Ale z kartą Orange to dla niego zabójcze – co jakiś czas sam się wyłącza. Nie potrafię tego inaczej wyjaśnić, obserwuję router i tak to właśnie wygląda.Filmik jak on działa z sim Orange https://www.szybkiplik.pl/eGn7sAMKvf
Twój przypadek jest jakiś dziwny ale jak chcesz żeby ktoś go przetestował z SIM Orange to daj znać.
U mnie z SIM Orange działa bez problemu.
Jak wymusić sieć LTE na sztywno w openwrt bo router zte mf286D lubi po długim czasie zawiesić się na zielonej diodzie 3G/4G w sieci play?
Opisane masz to w poradniku: https://eko.one.pl/?p=openwrt-3g#obsugamodemwwtrybieqmi
uci set network.wan.modes=lte
Strony Poprzednia 1 … 150 151 152 153 154 155 156 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286D - Openwrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc