Odp: Zasilanie awaryjne/alternatywne routera z użyciem powerbanku z QC
Masz rację, booster. Sprawdziłem po stronie usb, nie przełącza tylko bierze 5V.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Zasilanie awaryjne/alternatywne routera z użyciem powerbanku z QC
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Masz rację, booster. Sprawdziłem po stronie usb, nie przełącza tylko bierze 5V.
Dla ładowarki to może bez znaczenia , ale przy Powerbanku to będą dodatkowe straty...
W sumie dla sportu możnaby porównać , ile jakieś urządzenie pochodzi na 12V z QC , a ile z tą przetwornicą ![]()
A swoją drogą tak właśnie Chińczyki oszukują... Nawet na tej aukcji co link podałem jest napisane " Using QC protocol chip".... Po czym każdy czyta to co by chciał ,żeby to było.... Jeden chce ,żeby to była przetwornica , drugi ,żeby to był "ustawiacz napięcia po QC na 12V..."
Kupiłem za ponad 100zł taki PowerBank/zasilacz/UPS na 4x18650
DC1036P MINI DC36W usb-5V i zwykłe 2A-5V/9V/12V +PoE 1A-12/24V. Trochę się grzeje i myślę że te 2A by nie wytrzymał
Wracając do tematu: kupiłem na ali coś takiego:
Jest to booster, nie odpowiednik układu z pierwszego posta, tyle że kompletny i w zestawie jest 8 różnych końcówek. Kupiłem głównie ze względu na końcówki, bo miałem dosyć trzymania pod stołem zasilaczy o różnych końcówkach. Dzięki temu mam zaś jedną ładowarkę z QC i mam awaryjne wymienne końcówki jak trafi się na biurko router z innym zasilaniem.
Kosztował całe 8zł, działa z powerbankiem, działa ze zwykłą ładowarką z QC, końcówki pasują także to zwykłych zasilaczy. Lekko się grzeje przy obciążeniu 10 - 15W, sprawdziłem np. z LBR20, R6220 czy Xiaomi AX3600.
Zwykły kabelek, jakość nawet dość dobra, wszystko spasowane, brak nadlewów, plastik nie śmierdzi.
Można link?
Ja mam z https://pl.aliexpress.com/item/10050061 … pt=glo2pol tylko szukaj po okazach to taniej wyjdzie.
A ktoś korzystał z tych kabelków usb-c na 12/19v ? Mam powerbanka co daje 19v do thinkpada ale tam zwykły kabelek c-c używam, na ali są takie na wtyki różne z c .
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Zasilanie awaryjne/alternatywne routera z użyciem powerbanku z QC
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc