Odp: Jak wgrać soft do ASUS RT-AC57U
Nie, to ipq jest 4 rdzeniowe/4 wątkowe.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jak wgrać soft do ASUS RT-AC57U
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie, to ipq jest 4 rdzeniowe/4 wątkowe.
no to z moich testów wychodzi, że MT7621 jest chyba ciekawsze od IPQ4018 do zastosowania pod OpenWRT
Jeszcze nie zdążyłeś porównać jakości i wydajności sterowników. Wróć z tym oświadczeniem za miesiąc - dwa intensywnego używania routera.
oki, przekażę wrażenia. Na razie z testów 1043 vs 57U, net z ASUS działa płynniej.
najbardziej widać to na TV o dziwo na 1043ND obraz przystaje na moment, przy Asusie tego nie ma, ale potwierdzę za miesiąc lub dwa.
mam pytanie: w Luci coś takiego podali przy konfiguracji:
Wtyczka termiczna monitoruje temperaturę systemu. Dane są zwykle odczytywane z /sys/class/thermal/*/temp ( '*' oznacza urządzenie termiczne, które ma być odczytywane, np. thermal_zone1 )
Nie mam katalogu thermal.
Cezary wiesz może gdzie szukać?
Nie znajdziesz tego. Nie wszystkie architektury mają czujniki temperatury w cpu, MT7621 nie ma. Ma np. x86 czy ipq80x. Dlaczego się już Ciebie pytałem po co o to pytasz.
A to nie zrozumiałem, szkoda.
No tak wg. statystyk portalu routerów 1043NDv2 pracuje 447 szt., Asusa 58U - 4 szt. (w tym zapewne dwa moje), a Asusa 57U 1 szt., i to zdaje się, też mój
. No tak słaba reprezentacja Asusów jest z OpenWRT, teraz rozumiem wątpliwości co do mojej oceny.
Źle to interpretujesz. 1043 jest bardzo starym routerem, dostępnym na rynku od wielu lat, był to tani i dość popularny model. Jak ktoś kupił router to zwykle go ma przez kilka lat, nie kupuje sobie nowego tylko dlatego że pojawiło się coś nowego jak nie ma potrzeby. A asus aż taki stary nie jest.
mam dwa tp-linki 1043NDv2, uważam że to świetna konstrukcja. Na upartego po włączeniu offload obsłuży łącze 300MB/50. A ten projekt ma spokojnie już z 8 lat. Jesli ASUS pokaze jakies istotne slabosci to wroce do TP-Linka.
Na razie mam problem taki że przy streamingu video Canal+ na telewizorze obraz lekko przeskakuje jakby sie na chwile zatrzymywal. nieprzyjemny efekt. Może spotkałeś się z takim objawem kiedyś?
występuje i na 1043 i na 57U. oba maja 21.02-rc3. moze to dns? albo nagle tv dostal szybkie łacze i procesor TV sie nie wyrabia.
Druga koncepcja to że się serwery Canal+ nie wyrabiają.
Sprzęt przeszedł na użycie "produkcyjne" dam znać jak się sprawuje za jakiś dłuższy czas. Cezary mam pytanie, czy kojarzysz może takie rozwiązanie jak beamforming dla chipsetu MT7621, czy może ktoś pod openwrt to opanował?
To kwestia sterowników. Zrób
iw list | grep -i beam
Jeżeli coś widzisz to jest obsługiwane.
nic nie pokazuje na AC57U, a można coś doinstalować?
Nie. Nie ma to nie ma. Czekasz na nowsze sterowniki do wifi, może się kiedyś pojawią.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jak wgrać soft do ASUS RT-AC57U
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc