51

Odp: Zawieszanie się routera Netgear R6220

jak nie chcesz R6220, to masz wspomnianego już Xiaomi 4AGiga, albo Archera C6v2.
Ten ostatni zamiast 16/128 ma niestety 8/128, ale radio na Qualcomie bardzo sprawnie działa (nieco lepszy sygnał, jak na Xiaomi).
Xiaomi na OLX kupiłem za 20 PLN, ale to była absolutna promocja. C6 chodzą po 50-60

52

Cezary napisał/a:

U ciebie akurat wywalił się nowy sterownik od wifi. Zgłoś na https://github.com/openwrt/mt76/issues

Zgłosiłem.

Wszystkie posty dotyczą: TOTOLINK A7000R

53

Dojechały 3 sztuki Netgear R6220.
Obecnie stockowe firmware v1.1.0.106_1.0.1

Dwie sztuki będą pracować na 80/4Mb jedna na 100/10.
Wszystkie pobierają IP z modemu dostawcy (2 przypadki do światłowód modem w bridge).

Dylemat, zostawić na stockowym czy wgrywać openWRT.

Pozdrawiam Marcin

54

Twoja decyzja w sumie. Łącze praktycznie żadne, będą się nudziły.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

55

Zgadzam się w 100%.
Zostawię na razie stockowe, w dwóch przypadkach radio będzie wyłączone.

56

https://kb.netgear.com/000063950/R6220- … -1-1-0-110
pobierz sobie nowsze, w przeciwnieństwie do innych netgear wystawia co jakiś czas łatki bezpieczeństwa wink
wersja sprzed 4mc wink

57

Sam się upomniał o aktualizację.
Powiem tak, w przeciwieństwie do oprogramowania TP linka to jest sporo do konfiguracji. Pewnie jutro podępne i zobaczę jak będzie działać.
Z drugiej strony za 80 zł nie kupi się switcha zarzadzalnego. Więc myślę że warto, tym bardziej że do tej pory chodził jakiś stary TP-Link z serii MRxxxx (nie pamiętam dokładnie modelu). Fakt stabilny jak skała, ale bez żadnego wsparcia już.... LAN tylko FE.

58 (edytowany przez lexmark3200 2021-12-11 11:59:31)

Jedna sztuka podpięta.

Nie potrafię znaleźć w stockowym GUI opcji aby wpisać DNS w sieci LAN. Przerzuca chyba to co dostaje od dostawcy, lub ręcznie w zakładce połączenia internetowego można podać, ale wtedy np pihol widzi tylko jedno urządzenie, a nie poszczególne w sieci.
No i po sprawdzeniu połączenia w urządzeniu DNS figuruje jako IP routera, a nie IP pihole.

Chyba, że gdzieś ominąłem coś....
Może ktoś sprawdzić??

59

Kto używa na tym forum oryginalnego firmware... Sorry, ale to nie jest już temat na to forum.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.