Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 21.02
Witam
Rozumiem ze moj archer C5 i C7 tp-link nie zalapie sie juz ani na 19.07; 21.02 ani na gg 1.13 ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 21.02
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Rozumiem ze moj archer C5 i C7 tp-link nie zalapie sie juz ani na 19.07; 21.02 ani na gg 1.13 ?
OpenWrt 21.02.1 już nie działa na WDR3600 ze zwiększoną pamięcią w ogóle czy może da się to jakoś obejść? Wgrać można, ale wifki nie działają. Najwyżej znajdę gdzieś oryginalną pamięć flash.
Możesz znów skopiować art na koniec (czyli właściwie środek flash) i będzie tylko działać tylko będziesz miał 8MB flash zamiast 16. Albo samodzielnie kompilujesz system i zmieniasz opis DTSu tak żeby obszar flash był większy. albo jedno albo drugie.
Witam
Z jakiego powodu miałby się nie załapać?
sat4all napisał/a:Witam
Z jakiego powodu miałby się nie załapać?
A juz widze
nie sa pod AR71XX tylko ATH79
Jakoś źle patrzysz. Przecież są dostępne od początku i dla 19.07 i dla 21.02 i dla gargoyle.
Wcześniej była tu informacja o problemach z qmi w nowych obrazach.
EDIT: przywróciłem obrazy, dodałem poprawkę dla qmi, już wszystko "jest dobrze". Obrazy Luci mają także normalną zawartość.
W budowanym zestawie obrazów zabrakło natomiast obrazów initramfs dla luci - jeżeli ktoś potrzebuje initramfs do instalacji to musi używać czystych obrazów initramfs, te od luci były po prostu za duże i najczęściej powodowały brak możliwości ich uruchomienia w pamięci ram.
Czy brak m.in. pakietu block-mount w najnowszym wydaniu jest zamierzone czy wkradł się jakiś błąd (Xiaomi 3g) ?
W jakim sensie "brak"?
Nie było standardowo w obrazie jak dotychczas, musiałem ręcznie zainstalować.
Zdążyłem już wywalić obrazy to nie sprawdzę. Zaraz zweryfikuję skrypty.
Czy brak m.in. pakietu block-mount w najnowszym wydaniu jest zamierzone czy wkradł się jakiś błąd (Xiaomi 3g) ?
Masz obraz który wgrałeś? Bo skompilowałem od nowa i pakiet block-mount jest normalnie w obrazie, dla modelu 3g (nie 3gv2 który nie ma usb).
Dobra, mam. Będzie w tych buldach które się właśnie robią.
EDIT: już mają normalną zawartość.
Dziś kolejny build z serii 21.02, ze sztucznie podbitą wersją ksmbd-tools. Sprawdzałem na swoim zyxelu i udostępnianie plików po sambie działa, więc zostawiam tak jak jest. Ten build zawiera także obrazy dla modyfikacji flash na 16MB dla router WDR3600 i WDR4300 TP-Linka. Nie wolno ich używać na routerach wyposażonych w fabryczne 8MB bo grozi to uszkodzeniem partycji art i tym samym niedziałającymi interfejsami radiowymi.
Na kwiecień 2023r planowane jest zakończenie wsparcia dla tego wydania. Jeżeli ktoś nadal siedzi na tym wydaniu to powinien już rozważać przejście na obecne wydanie stabilne, oczywiście jeżeli warunki sprzętowe routera na to pozwalają.
Dzisiaj pojawiły się prawdopodobnie moje ostatnie obrazy tego wydania. Nic się już w nich nie dzieje, kernel, poprawki bezpieczeństwa i chyba żadnych nowości.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 21.02
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc